17 νέα σχολεία μέσω ΣΔΙΤ στην Κεντρική Μακεδονία

17 νέα σχολεία μέσω ΣΔΙΤ στην Κεντρική Μακεδονία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα νέο «πακέτο» 17 σχολικών συγκροτημάτων πρόκειται να ανατεθεί σε ιδιώτη μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Τα σχολεία βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί για πρώτη φορά από τη Γενική Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών. Ο φάκελος πρόκειται να σταλεί στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ για έγκριση μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η λίστα των 17 σχολείων οριστικοποιήθηκε με δύο πρόσφατες αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών. Από τα προς δημοπράτηση σχολεία, τέσσερα βρίσκονται στον Δήμο Παύλου Μελά, τρία στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, από δύο στους Δήμους Νεάπολης – Συκεών και Ωραιοκάστρου και από ένα στους Δήμους Λαγκαδά, Θέρμης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Καλαμαριάς και Κατερίνης.

Οσον αφορά το είδος των σχολείων, πρόκειται για ένα νηπιαγωγείο, πέντε δημοτικά, ένα ειδικό νηπιαγωγείο και ειδικό δημοτικό σχολείο, τρία γυμνάσια, πέντε λύκεια, ένα επαγγελματικό λύκειο και ένα μουσικό γυμνάσιο-λύκειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή των 16 από τα 17 σχολεία είχε προωθηθεί με διαγωνισμό ΣΔΙΤ πριν από μία δεκαετία και μάλιστα είχε φθάσει το 2011 στην ανάδειξη προσωρινού αναδόχου (ΤΕΡΝΑ). Ομως ο διαγωνισμός τελικά ακυρώθηκε το 2015.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι ότι τον διαγωνισμό θα πραγματοποιήσει το ίδιο το υπουργείο Υποδομών (Γενική Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών), ενώ η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» θα συμμετάσχει παρέχοντας τα απαραίτητα στοιχεία. Στο παρελθόν, δύο ανάλογοι διαγωνισμοί για την κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων μέσω ΣΔΙΤ έχουν πραγματοποιηθεί από τις «Κτιριακές Υποδομές» (10+14 σχολεία στην Αττική), ενώ άλλοι δύο διαγωνισμοί προωθούνται σήμερα από δήμους (8 σχολεία στον νομό Χανίων και 13 στη Ρόδο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή