ΠΟΜΙΔΑ: Αδικη και αντιαναπτυξιακή η δήθεν μείωση του ΕΝΦΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Αδικη και αντιαναπτυξιακή η δήθεν μείωση του ΕΝΦΙΑ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή συνεχίζεται το απαράδεκτο αφορολόγητο καθεστώς της συχνά τεράστιας αξίας εκτός σχεδίου γης, που για χάρη της θυσιάστηκε και ουσιαστικά καταστράφηκε η αστική ιδιοκτησία μέσω της διπλής φορολόγησής της με κύριο και συμπληρωματικό φόρο, και εισάγεται «επιδοματικού» χαρακτήρα δήθεν «μείωση» του ΕΝΦΙΑ», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΜΙΔΑ.

«Η επιδοματικού χαρακτήρα δήθεν «μείωση» του ΕΝΦΙΑ» έχει τα εξής τρία χαρακτηριστικά, αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ:

«1.Δεν είναι δίκαιη, γιατί θα έπρεπε να αφορά όχι μόνον αυτούς για τους οποίους θεσπίζεται, αλλά όλους τους φορολογούμενους του ΕΝΦΙΑ, και συγκεκριμένα δεν θα έπρεπε να εξαιρούνται εκείνοι που σήκωσαν και εξακολουθούν να σηκώνουν το τεράστιο φορολογικό βάρος του ΕΝΦΙΑ.

2.Δεν είναι αναπτυξιακή, γιατί αν στόχος ήταν η ανάπτυξη θα έπρεπε να προσανατολιστεί στη μείωση, αν όχι την κατάργηση, του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ, είναι αυτός που αποτρέπει την ανάκαμψη στον οικοδομικό τομέα και την οικονομία γενικότερα.

3.Δεν είναι πραγματική, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι θα "εξαερωθεί" από τις επικείμενες και προγραμματισμένες δύο αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων το 2019 και το 2020».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή