Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Άνοδος και στο ΧΑΑ

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Άνοδος και στο ΧΑΑ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωπαϊκές μετοχές επιχείρησαν σήμερα να ανακτήσουν τις απώλειες που υπέστησαν κατά το χθεσινό ξεπούλημα στις διεθνείς αγορές, ενώ ανοδικά κινείται και η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, με μοχλό την ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 657,83 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,89%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,75 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,85%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,92%.

Στις 10:14 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης STOXX για την ευρωζώνη σημείωσε άνοδο 0,9% ύστερα από βουτιά κατά 3,2% χθες, η οποία ήταν αποτέλεσμα των φόβων για πιθανή κλιμάκωση της αμερικανικής εμπορικής διαμάχης με την Κίνα.

Το ενδιαφέρον της αγοράς θα στραφεί σήμερα στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα για την απασχόληση στις ΗΠΑ και κατά πόσο αυτά θα μπορούσαν να δώσουν μια εικόνα για την υγεία της οικονομίας και τον ρυθμό με τον οποία η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα αυξήσει τα επιτόκια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή