H Famar ολοκλήρωσε αναδιάρθρωση χρέους αξίας 174 εκατομμυρίων ευρώ

H Famar ολοκλήρωσε αναδιάρθρωση χρέους αξίας 174 εκατομμυρίων ευρώ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Famar, εταιρεία παροχής υπηρεσιών παραγωγής και ανάπτυξης στο φαρμακευτικό κλάδο, ολοκλήρωσε επιτυχώς την αναδιάρθρωση του χρέους της αξίας 174 εκατομμυρίων ευρώ, εξασφαλίζοντας παράλληλα νέα κεφάλαια από την Pillarstone, ώστε να ενδυναμώσει την κεφαλαιακή της θέση.

Η Pillarstone είναι μία πλατφόρμα, η οποία δημιουργήθηκε από την επενδυτική εταιρία KKR και τον Τζον Ντέιβιντσον το 2015, με σκοπό να συνεργαστεί με ευρωπαϊκές τράπεζες για την δημιουργία αξίας από την διαχείριση των μη βασικών περιουσιακών στοιχείων τους.

Η θυγατρική της Pillarstone στην Ελλάδα έχει πάρει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε να παρέχει μακροπρόθεσμα δάνεια σε μεγάλες εταιρίες και να διαχειρίζεται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών.

«Μία νέα επένδυση περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ έγινε στη Famar από την KKR, μέσω της Pillarstone», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pillarstone, Τζον Ντέιβιντσον, στο Reuters σήμερα.

«Και οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες υποστηρίζουν την αναδιάρθρωση της Famar και την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της επιχείρησης», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση, τα 234 εκατομμύρια των του προϋπάρχοντος χρέους θα μειωθούν σε 116 εκατομμύρια, ενώ οι προθεσμίες αποπληρωμής σε όλες τις σημαντικές υποδομές της εταιρίας θα επεκταθούν για 6 χρόνια.

Η πλατφόρμα της Pillarstone λειτουργεί ως μία εξειδικευμένη λύση, η οποία μπορεί να υποστηρίξει τις τράπεζες να διαχειριστούν την έκθεση τους σε μη-εξυπηρετούμενα δάνεια. Η Pillastone κάνει μακροχρόνιες επενδύσεις και προσφέρει την μεγάλη εμπειρία της στην διοίκηση για να βοηθήσει  επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δύσκολη θέση να ορθοποδήσουν.

«Οι ελληνικές τράπεζες διατηρούν την συνεργασία τους μαζί μας», δήλωσε ο Ντέιβιντσον. Η Pillarstone θα διαθέτει όλα τα ίδια κεφάλαια της Famar, ενώ οι ελληνικές τράπεζες θα διατηρήσουν επιτόκια ύψους 39%, ώστε να επωφεληθούν από την πιθανότητα μελλοντικής κερδοφορίας της εταίρίας.

Νωρίτερα μέσα στο χρόνο, η Pillarstone έκανε μία παρόμοια συμφωνία με την μεγαλή εταιρία λιανικών πωλήσεων, Notos Com Holdings.

«Στην Ελλάδα η Famar και η Notos αποτελούν τις βασικές μας προτεραιότητες», τόνισε ο Ντείβιντσον. «Έχουμε κάνει μεγάλες προσπάθειες τους τελευταίους 18 μήνες για να φέρουμε μία νέα διοικητική ομάδα και ένα νέο σχέδιο στη Famar», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή