ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Aνοδικό momentum στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις μετοχές να κλείνουν σε θετικό έδαφος, ανακόπτοντας το καθοδικό σερί των τριών προηγουμένων συνεδριάσεων. Οι θετικές εξελίξεις στο «μέτωπο» των εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και η αργία στη Wall Street -μετά τις πιέσεις που δέχθηκαν οι τεχνολογικές μετοχές την προηγούμενη εβδομάδα- συνέβαλαν στο θετικό κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 1,67%, έχοντας ως στήριγμα τις μετοχές του κλάδου υγείας, με τον επιμέρους δείκτη να ενισχύεται πάνω από 2%. Ισχυρά κέρδη και για τις μετοχές των φαρμακευτικών, με την AstraZeneca να ενισχύεται 4% και τη μετοχή της Sanofi να σημειώνει άνοδο 2,1%, αφότου ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει σε συνεργασία με την GlaxoSmithKline της Βρετανίας πιθανότατα θα έχει τιμή κάτων των δέκα ευρώ.

Με άνοδο έκλεισαν τα περισσότερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, μεταξύ των οποίων και το Χ.Α.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX έκλεισε ενισχυμένος 2,01%, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 2,39%. Θετικό πρόσημο και στα Χρηματιστήρια του Παρισιού και Μιλάνου, που έκλεισαν με άνοδο 1,79%.