Τα εταιρικά deals δίνουν «καύσιμα» στη Wall Street

Τα εταιρικά deals δίνουν «καύσιμα» στη Wall Street

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά κέρδη καταγράφει σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εν μέσω της έντονης εταιρικής δραστηριότητας και των πολλαπλών επιχειρηματικών deals.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 370 μονάδες ή κατά 1,34% και διαμορφώνεται στις 28.038 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη κατά 2,35% ή κατά 255 μονάδες και αναρριχάται στις 11.107 μονάδες. Από την πλευρά του, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 αυξάνεται κατά 1,71% στις 3.398 μονάδες.

Μεγάλος κερδισμένος της ημέρας είναι ο κλάδος της τεχνολογίας, μετά την είδηση περί εξαγοράς της Arm Holding από την εταιρεία κατασκευής μικροτσίπ Nvidia, σ’ ένα deal αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, η μετοχή της Nvidia ενισχύεται κατά 6,2%, παρέχοντας στήριξη και σ’ άλλες μετοχές του κλάδου, όπως των AMD, Micron και Skyworks.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Oracle καταγράφει κέρδη της τάξης του 5,3% χάρη στην είδηση περί συμφωνίας συνεργασίας με την κινεζική ByteDance για τις αμερικανικές δραστηριότητες του TikTok. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί το τελεσίγραφο του Ντόναλντ Τραμπ περί «αναγκαστικής» πώλησης της δημοφιλούς πλατφόρμας social media από την ByteDance.

Εκτός του τεχνολογικού κλάδου, η Gilead ανακοίνωσε την εξαγορά της Immunomedics, με στόχο την επέκταση της εταιρείας και στον τομέα θεραπείας του καρκίνου. Το ύψος του deal ανέρχεται στα 21 δισεκατομμύρια δολάρια. Στήριγμα στους αμερικανικούς δείκτες παρέχει και η είδηση περί επανέναρξης των κλινικών δοκιμών της AstraZeneca για το εμβόλιο του κορωνοϊού, μετά την αιφνίδια διακοπή λόγω εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων σε εθελοντή.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο S&P 500 είχε σωρευτικές απώλειες της τάξης του 2,5%, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από τις 26 Ιουνίου του 2020. Η κάμψη οφειλόταν εν πολλοίς στον κλάδο της τεχνολογίας, ο οποίος διολίσθησε κατά 4%. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πτώση θεωρούταν αναμενόμενη, καθώς οι τιμές των τεχνολογικών εταιρειών είχαν φθάσει σε μη βιώσιμα επίπεδα, εκτινασσόμενες σε υψηλά πολλών ετών. Επομένως, η «διόρθωση», κατά τους ίδιους, ήταν και αναμενόμενη και λογική.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή