Πετρέλαιο: Μικρή άνοδο το 2021 βλέπει η Capital Economics

Πετρέλαιο: Μικρή άνοδο το 2021 βλέπει η Capital Economics

H ζήτηση για πετρέλαιο θα φθάσει ξανά σε κορύφωση γύρω στο 2030.  

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

Μικρή άνοδο στις τιμές των περισσότερων εμπορευμάτων στον χώρο της ενέργειας βλέπει η Capital Economics για το 2021 σε συνάρτηση με τη σταδιακή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Ειδικά, οι τιμές πετρελαίου θα μπορούσαν να ευνοηθούν από την αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Πετρέλαιο: Μικρή άνοδο το 2021 βλέπει η Capital Economics-1

Οι τελευταίες οικονομικές προοπτικές της Capital Economics έδειξαν πώς οι τιμές ενέργειας παρουσίασαν χαμηλότερες επιδόσεις συγκριτικά με άλλες κατηγορίες εμπορευμάτων λόγω της μορφής της έως σήμερα ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, που καθοδηγήθηκε από την Κίνα. Οι τιμές ενέργειας ανέκαμψαν εν μέρει από τα χαμηλά Απριλίου, με στήριγμα την ανάκαμψη του πιο ριψοκίνδυνου ενεργητικού, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών. Οι αναλυτές της Capital Economics θεωρούν ότι το υπόβαθρο για το ριψοκίνδυνο ενεργητικό θα παραμείνει θετικό το επόμενο έτος, εξέλιξη που θα δώσει ώθηση και στις τιμές ενέργειας. Με βάση όμως τα προ του κορωνοϊού δεδομένα, οι τιμές θα παραμείνουν χαμηλές. Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα επιταχυνθούν από την πανδημία αναμένεται ότι θα ωθήσουν ξανά σε άνοδο τη ζήτηση για πετρέλαιο, για να φθάσει στην κορύφωσή της γύρω στο 2030.  

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή