Ανάκαμψη για τα ομόλογα με τη βοήθεια της Λαγκάρντ

Ανάκαμψη για τα ομόλογα με τη βοήθεια της Λαγκάρντ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακάμπτουν οι τιμές των ελληνικών κρατικών ομολόγων, όπως και των ιταλικών, έπειτα από το «σήμα» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πρόσθετα μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας το Δεκέμβριο. 

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ και την ευρύτερη νομισματική πολιτική της, όμως έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για περαιτέρω χαλάρωση το Δεκέμβριο. Η ΕΚΤ προειδοποίησε ότι η πανδημία απειλεί την οικονομική ανάπτυξη και δεσμεύτηκε να επανεκτιμήσει τις ανάγκες για περαιτέρω μέτρα στήριξης στην επόμενη συνεδρίασή της, στις 10 Δεκεμβρίου, όταν θα είναι διαθέσιμες και οι νέες μακροοικονομικές προβλέψεις των αναλυτών της. 

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ άλλαξε το κλίμα στις αγορές ομολόγων, όπου το δεύτερο lockdown σε Γερμανία και Γαλλία προκαλούσε sell off από το πρωί. Τα ιταλικά 10ετή ομόλογα ανακάμπτουν, με τις αποδόσεις τους να σημειώνουν πτώση 4 μονάδων βάσης, στο 0,72% και το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων να περιορίζεται στις 135 μονάδες βάσης. 

Οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων παρουσιάζουν μείωση κατά 1 μονάδα βάσης, στο 1,03%, έχοντας σημειώσει υψηλό σχεδόν ενός μήνα νωρίτερα, στο 1,084%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή