Χρυσός: κλείνει τον Οκτώβριο με πτώση

Χρυσός: κλείνει τον Οκτώβριο με πτώση

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πτώση κλείνει τον Οκτώβριο ο χρυσός, για τρίτο διαδοχικό μήνα, στην πιο παρατεταμένη καθοδική πορεία από τις αρχές του 2019, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ασφάλεια του δολαρίου εν μέσω ανησυχιών για τη νέα έξαρση του κορωνοϊού και τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές.

Η αβεβαιότητα έχει «χτυπήσει κόκκινο», γεγονός που έχει καταστήσει το δολάριο ιδιαίτερα ελκυστικό ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές. «Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνονται και εν όψει των αμερικανικών εκλογών, χρυσός και άργυρος θα παρουσιάσουν πολύ έντονη μεταβλητότητα», αναφέρει αναλυτής της HSBC Securities. 

Από τη στιγμή που άγγιξε ιστορικό υψηλό τον Αύγουστο, η ανοδική κούρσα του χρυσού σταμάτησε, με τις τιμές χάνουν σταδιακά την κεκτημένη τους ταχύτητα καθώς οι επενδυτές διερωτώνται εάν το πολύτιμο μέταλλο αυξήθηκε υπερβολικά και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Παρ΄όλα αυτά, οι τοποθετήσεις σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία που επενδύουν σε χρυσό παραμένουν κοντά σε ιστορικά υψηλά. Αλλωστε και το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει ευνοϊκό για το χρυσό και μάλιστα θα μπορούσε να υπάρξει νέος γύρος ανόδου εάν ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές και οι Δημοκρατικοι εξασφαλίσουν και τον έλεγχο της Γερουσίας, σύμφωνα με αναλυτές της Standard Chartered Bank. 

Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα δε, η τιμή του χρυσού θα στηριχθεί και από την πιο χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία αναμένεται να λάβει και νέα μέτρα στήριξης στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο κινείται στα 1.875 δολάρια με άνοδο 0,4%, αφού όμως στην χθεσινή συνεδρίαση υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Σεπτεμβρίου. Για το μήνα Οκτώβριο, ο χρυσός αναμένεται να παρουσιάσει πτώση 0,6%. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή