ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Προσπάθεια σταθεροποίησης

ΧΑ: Προσπάθεια σταθεροποίησης

Προσπάθεια σταθεροποίησης επέδειξε ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά το πτωτικό άνοιγμα, παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα που συνέχισε να επικρατεί μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη για να αναχαιτίσουν τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Ο γενικός δείκτης σημείωσε «δειλή» άνοδο στο 0,22% εν μέσω ωστόσο πολλών ερωτηματικών για το εάν θα καταφέρει να τη διατηρήσει, πολύ περισσότερο να την ενισχύσει, έως το τέλος της συνεδρίασης. Ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών παρέμενε σε αρνητικό έδαφος, «μαζεύοντας» ελαφρώς τις απώλειές του στο 1,54%, όπως και η μετοχή της τράπεζας Πειραιώς που παρουσιάζει αυτή την ώρα πτώση κοντά στο 8% συγκριτικά με τη βουτιά του 20% που κατέγραφε το πρωί. Επικρατεί έντονη αβεβαιότητα για το θέμα της αύξσηης κεφαλαίου της τράπεζας και των μετατρέψιμων σε μετοχών ομολογιών CoCos.  

Το πρωί, ο γενικός δείκτης υποχωρούσε περισσότερο από 2%, στις 550,55 μονάδες, εν μέσω έντονης μεγαβλητότητας, συνεχίζοντας την καθοδική του πορεία, μετά την πτώση 5% που παρουσίασε στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι συνεχιζόμενες ρευστοποιήσεις δυσκολεύουν αυτή τη στιγμή τη διακοπή της αναζήτησης χαμηλών. 

Το χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις την τάση των ευρωπαϊκών αγορών, με πολύ πιο έντονη αντίδραση, εν μέσω ολοένα και περισσότερων ανησυχιών για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και εν αναμονή των νέων μέτρων που αναμένεται να εξαγγείλει ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.