ΧΑ: Ξανά σε πτώση

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, το χρηματιστήριο Αθηνών επέστρεψε σε πτώση παρά την προσπάθεια σταθεροποίησης που έκανε, η οποία όμως ήταν «καταδικασμένη» να αποτύχει εν μέσω της ανησυχίας που δημιουργεί η προοπτική ενός καθολικού lockdown μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Ο γενικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,45%, με τις τράπεζες να συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις στον ίδιο βαθμό. Πριν από λίγη ώρα, γύρρισε σε θετικό έδαφος, με μία «δειλή» άνοδο της τάξης του 0,22%. Το πρωί, ο γενικός δείκτης υποχωρούσε περισσότερο από 2%, στις 550,55 μονάδες, εν μέσω έντονης μεγαβλητότητας, συνεχίζοντας την καθοδική του πορεία, μετά την πτώση 5% που παρουσίασε στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών παρέμενε σε αρνητικό έδαφος, με απώλειες κοντά στο 2%, όπως και η μετοχή της τράπεζας Πειραιώς που παρουσιάζει αυτή την ώρα πτώση κοντά στο 9% συγκριτικά με τη βουτιά του 20% που κατέγραφε το πρωί. Επικρατεί έντονη αβεβαιότητα για το θέμα της αύξσηης κεφαλαίου της τράπεζας και των μετατρέψιμων σε μετοχών ομολογιών CoCos.  

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι συνεχιζόμενες ρευστοποιήσεις δυσκολεύουν αυτή τη στιγμή τη διακοπή της αναζήτησης χαμηλών. 

Το χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις την τάση των ευρωπαϊκών αγορών, με πολύ πιο έντονη αντίδραση, εν μέσω ολοένα και περισσότερων ανησυχιών για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και εν αναμονή των νέων μέτρων που αναμένεται να εξαγγείλει ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή