Το μήνυμα Τραμπ τρομάζει τις αγορές

Το μήνυμα Τραμπ τρομάζει τις αγορές

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαία ανατροπή σκηνικού έχουμε για την αμερικανική αγορά μετοχών. Τα futures των αμερικανικών δεικτών γύρισαν απότομα σε αρνητικό έδαφος, μετά την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία ο πρόεδρος ζήτησε παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. 

Αν και αρχικά οι πιθανότητες επανεκλογής του Τραμπ είχαν πυροδοτήσει ράλι του Nasdaq, με τους υπόλοιπους δείκτες να ακολουθούν την άνοδο, η ομιλία του προέδρου τρόμαξε τους επενδυτές. Όπως εξηγούν αναλυτές στο Reuters και το Bloomberg δεν είναι το γεγονός ότι ο Τραμπ βιάστηκε να κηρύξει την νίκη του, πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, αυτό που ανησυχεί, αλλά η επισήμανσή του ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αν τελικά το πράξει, θα αργήσουμε πολύ να μάθουμε τον τελικό νικητή των εκλογών και ο μεγαλύτερος εφιάλτης των αγορών- η αβεβαιότητα- θα επιστρέψει. 

Στις 09:45 ώρα Ελλάδος τα futures του Dow Jones καταγράφουν πτώση 273 μονάδων ή 1,08%, έχοντας προς στιγμήν υποχωρήσει έως και 400 μονάδες.  Απώλειες άνω του 1% και για τα futures του S&P 500 ενώ εκείνα του Nasdaq πάλευαν να κρατηθούν σε αρνητικό έδαφος. Nωρίτερα τα futures του δείκτη, στον οποίο έχουν μεγαλύτερο βάρος οι τεχνολογικές μετοχές, είχαν φτάσει σε άνοδο έως και 4,5%.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν λίγο μετά το κουδούνι της έναρξης της συνεδρίασης οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ο πανευρωπαϊκός Europe Stoxx 600 υποχωρεί 1% όσο και ο Euro Stoxx 50 με τα βαριά χαρτιά της Ευρωζώνης. Πτώση 1,6% παρουσιάζει ο Dax στη Φραγκφούρτη και 1,5% ο CAC 40 στο Παρίσι. Απώλειες 2,5% για τον IBEX 35 στη Μαδρίτη. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή