Με το βλέμμα στην αμερικανική κάλπη η τουρκική λίρα

Με το βλέμμα στην αμερικανική κάλπη η τουρκική λίρα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά πτώσης επέστρεψε σήμερα η τουρκική λίρα, με τους αναλυτές να περιμένουν εναγωνίως τόσο το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών όσο και τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας. 

Ενδοσυνεδριακά η λίρα υποχώρησε έως και 1,5% στο 8,5253 έναντι του αμερικανικού δολαρίου για να περιοριστούν στη συνέχεια οι απώλειές της στο 0,3% όσο γινόταν φανερό ότι ο Τραμπ παραμένει ζωντανός στην μάχη. Είναι η έννατη πτώση στις δέκα τελευταίες συνεδριάσεις για το τουρκικό νόμισμα, το οποίο εκτιμάται ότι θα μπορούσε να λάβει στήριγμα από μία επανεκλογή Τραμπ. Αντιθέτως μία νίκη του Τζο Μπάιντεν θα σήμαινε πιθανότατα και πιο αυστηρή στάση των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας, με το ενδεχόμενο των κυρώσεων να αυξάνονται. 

Η πορεία της λίρας πάντως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από το εάν η κεντρική τράπεζα θα αποφασίσει τελικά να αυξήσει τα επιτόκια- κάτι που απέφυγε να κάνει τον περασμένο μήνα εκπλήσσοντας δυσάρεστα τις αγορές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή