Morgan Stanley: Αγοράστε τώρα μετοχές, τα χειρότερα πέρασαν

Morgan Stanley: Αγοράστε τώρα μετοχές, τα χειρότερα πέρασαν

Θεωρεί ότι τόσο το ζήτημα των αμερικανικών εκλογών όσο και εκείνο του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα έχουν διευθετηθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, κάτι που αναμένεται να ωθήσει τις αγορές υψηλότερα μέσα στο 2021. 

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χειρότερα για τις αγορές πέρασαν για τώρα, εκτιμά ο Μάικ Γουίλσον, ο επικεφαλής επενδύσεων της Morgan Stanley που προέβλεψε τη διόρθωση του Οκτωβρίου. Οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράσουν μετοχές τώρα, πριν οι τιμές τους ανέβουν το 2021, λέει. 

Οι επόμενες εβδομάδες θα χαρακτηριστούν από αβεβαιότητα και διακυμάνσεις, προβλέπει ο Γουίλσον μιλώντας στο Business Insider, όμως μία νέα μεγάλη πτώση των μετοχών είναι απίθανη, εκτιμά. 

Πριν από δύο εβδομάδες, η Morgan Stanley προειδοποιούσε ότι οι αγορές της Νέας Υόρκης  θα βρίσκονταν αντιμέτωπες με μία πτώση 10%, καθώς οι ανησυχίες γύρω από τις αγορές εντείνονταν, τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονταν και η συμφωνία για τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας καθυστερούσε. Τότε, ο Γουίλσον εξέφραζε την ανησυχία ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών ήταν πολύ υψηλές, με δεδομένους τους κινδύνους αυτούς. 

Η πρόβλεψή του αποδείχθηκε εύστοχη, καθώς  ο S&P 500 υποχώρησε κατά 5,6% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας πτώση κατά 9% από το προηγούμενο υψηλό του, πριν από δύο μήνες. 

«Το τελικό συμπέρασμα για εμάς είναι ότι η διόρθωση που περιμέναμε έχει τώρα σχεδόν τελειώσει και η συμβουλή μας είναι να εκμεταλλευτείτε τα πτωτικά κύματα αυτής της εβδομάδας για να αυξήσετε θέσεις στις μετοχές», είπε ο Γουίλσον, μιλώντας στο Business Insider. Όπως εξήγησε, τα ρίσκα για τις αγορές δεν έχουν αλλάξει, όμως οι αποτιμήσεις των μετοχών έχουν υποχωρήσει σε λιγότερο επικίνδυνα επίπεδα.  

Άλλωστε, η Morgan Stanley θεωρεί ότι τόσο το ζήτημα των αμερικανικών εκλογών όσο και εκείνο του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα έχουν διευθετηθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, κάτι που αναμένεται να ωθήσει τις αγορές υψηλότερα μέσα στο 2021. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή