Μεικτή η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μεικτή η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεικτό είναι το κλίμα στα χρηματιστήρια της Ευρώπη, με αρκετή νευρικότητα και με το δείκτη STOXX 600 να καταγράφει πτώση εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και τη δυνατότητα των κυβερνήσεων να χαλαρώσουν τα απαγορευτικά μέτρα κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχωρούσε 0,3% αφού όμως σημείωσε κέρδη στην αρχή της εβδομάδας στην είδηση για παρασκευή εμβολίου κατά του Covid-19. Παρ΄όλα αυτά, οδεύει προς άνοδο σε εβδομαδιαία βάση, για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του τελευταίου 15ημέρου, ο STOXX 600 έχει ενισχυθεί περίπου 12%, χάρη στις ελπίδες για μία λιγότερο επιθετική παγκόσμια εμπορική πολιτική υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι κατέγραφε πτώση μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας από τη στιγμή που ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι δεν επίκειται άμεσα χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων κατά του Covid-19, με τον αριθμό των ασθενών στα νοσοκομεία να είναι μεγαλύτερος από το πρώτο κύμα της πανδημίας την Ανοιξη. Σε πτώση και ο FTSE 100 στο Λονδίνο καθώς η ισχυρότερη στερλίνα άσκησε πιέσεις στις μετοχές. Τις απώλειες καθοδήγησε ο κλάδος ενέργειας, που κατέγραφε απώλειες άνω του 1%, καθώς οι τιμές πετρελαίου δέχθηκαν πιέσεις από τις ανησυχίες για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και τη ζήτηση πετρελαίου, ενώ πτωτικά κινούνταν και ο κλάδος τραπεζών και ταξιδίων. Αντίθετα, ο Dax στην Φρανκφούρτη κινείται ανοδικά. 

    
   

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή