Η αγορά ομολόγων αντιστέκεται

Η αγορά ομολόγων αντιστέκεται

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μοτίβο της αρχής της προηγούμενης εβδομάδας θυμίζει η κίνηση των αγορών, αν και σε πιο συγκρατημένο βαθμό, μετά την ανακοίνωση της Moderna ότι το εμβόλιό της είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό. Οι επενδυτές άρχισαν να εγκαταλείπουν το ασφαλές ενεργητικό των κρατικών ομολόγων για να στραφούν στις μετοχές, οι οποίες διεύρυναν σημαντικά τα κέρδη τους, με τις ανοδικές πιέσεις ωστόσο στις ομολογιακές αποδόσεις να είναι συγκρατημένες, παραμένοντας κοντά στα αρχικά χαμηλά τους.  

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε δύο μονάδες βάσης, -0,52%, ενώ αντίστοιχα αυξήθηκαν ελαφρώς και οι αποδόσεις των ελληνικών και ιταλικών στον ευρωπαϊκό Νότο. Η απόδοση του ελληνικου 10ετούς «τσίμπησε» ελαφρώς στο 0,74% από το αρχικό χαμηλό του 0,72%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού κινείται στο 0,63% από 0,60%, χαμηλό εβδομάδας, που είχε διαμορφωθεί στην αρχή της συνεδρίασης. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η διαφορά απόδοσης μεταξύ ιταλικών και γερμανικών βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το δεύτερο τρίμηνο του 2018, στις 114,4 μονάδες βάσης. Αναλυτές της Citi βλέπουν τώρα ως επόμενο στόχο για το spread ιταλικών/γερμανικών τις 100 μονάδες βάσης, χάρη και στο «κυνήγι» των επενδυτών για υψηλότερες αποδόσεις μέσα στο σημερινό περιβάλλον των άκρως χαμηλών επιτοκίων. 

Οι όποιες ωστόσο ανοδικές πιέσεις στις ομολογιακές αποδόσεις συγκρατούνται από τις αυξημένες πλέον προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα μέτρα στήριξης στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή