Το ντιλ για τις κάρτες της Eurobank

Το ντιλ για τις κάρτες της Eurobank

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση της απόσχισης του κλάδου αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών στη νέα εταιρεία Cardlink One με παράλληλη μεταβίβαση του 80% στη Worldline ανακοίνωσε η Eurobank, η οποία διατηρεί το 20% των μετοχών. Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει περίπου 80 μονάδες βάσης στον βασικό κεφαλαιακό δείκτη (CET1) του ομίλου και όπως ανακοίνωσε η τράπεζα το τίμημα που καταβλήθηκε για το 80% διαμορφώθηκε στα 254 εκατ. ευρώ περίπου. Η συναλλαγή περιέχει, υπό όρους, επιπλέον πληρωμές και αμοιβές, καθώς και τα συνήθη δικαιώματα προστασίας μειοψηφίας, ενώ περιλαμβάνει και μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία με τον όμιλο της Worldline για τη διανομή των προϊόντων της στην Ελλάδα μέσω του δικτύου της Eurobank. H συμφωνία συνδυάζει την κορυφαία τεχνολογία και εξειδίκευση της αμερικανικής Worldline με τις δυνατότητες του δικτύου καταστημάτων της Eurobank.

Πράσινο φως για πιθανή πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής

Εγκρίθηκε και τυπικά από τους ομολογιούχους της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η δυνατότητα αξιοποίησης των εσόδων που θα μπορούσαν να προκύψουν από την πώληση περιουσιακού στοιχείου. Ο λόγος για το ποσοστό του ομίλου στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, το οποίο αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων με ξένα επενδυτικά funds, μεταξύ των οποίων εκείνο της Macquarie από την Αυστραλία. Η λήψη έγκρισης από τους ομολογιούχους αίρει ένα σημαντικό εμπόδιο για την πρόοδο μιας ενδεχόμενης πώλησης, χωρίς όμως αυτό να προεξοφλεί και την επίτευξη συμφωνίας. Αποτελεί όμως μια ένδειξη ως προς το πόσο προχωρημένες είναι οι σχετικές συζητήσεις.

Intralot: επιστροφή κεφαλαίoυ 0,12 ευρώ ανά μετοχή 

Την επιστροφή στους μετόχους 0,12 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε κατά τη γενική συνέλευσή της η Intralot, που πρόκειται να ακολουθήσει σταθερή μερισματική πολιτική, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας Σωκράτης Κόκκαλης. Η διεθνής οικονομία είναι σε ύφεση και δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πότε θα ομαλοποιηθεί. Η Intracom έχει «οπλοστάσιo διαθεσίμων αλλά και γνώσεων. Θα προσανατολιστούμε και σε τομείς πέραν αυτών που επιχειρούσαμε έως τώρα», σημείωσε.

Το ντιλ για τις κάρτες της Eurobank-1

Συμφωνία της Prodea για σχολείο στο Ελληνικό

«Πρεμιέρα» στην επένδυση του Ελληνικού μέσω μιας καινοτόμου κίνησης για την Prodea Investments, καθώς η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία ακινήτων της χώρας προχώρησε στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τη Lamda Development και τον εκπαιδευτικό φορέα CGS (Costeas Geitonas School). Αντικείμενο της συμφωνίας είναι η ανάπτυξη σχολείου στο Ελληνικό. Ειδικότερα, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, η Prodea θα προχωρήσει σε μακροχρόνια μίσθωση οικοπέδου στο Ελληνικό, όπου θα αναπτύξει σχολικές εγκαταστάσεις, τις οποίες πρόκειται να μισθώσει το CGS. Η τελική συμφωνία των φορέων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Το ντιλ για τις κάρτες της Eurobank-2

Σε καλύτερη θέση ΗΠΑ, Βρετανία και Ευρωζώνη

Τα νοικοκυριά στην Ευρωζώνη, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ είναι καλύτερα προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν τα υψηλά επιτόκια σε σχέση με την τελευταία περίοδο σύσφιγξης της παγκόσμιας νομισματικής πολιτικής το 2006, δεδομένων των σημαντικών χρηματοοικονομικών πλεονασμάτων και του σημαντικού επιπέδου αποταμίευσης που συσσωρεύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τη Fitch Ratings. Αν και οι συνολικοί δείκτες αποταμίευσης των νοικοκυριών έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά της πανδημίας, οι αποταμιεύσεις παραμένουν μεγαλύτερες από τις επενδύσεις σε κατοικίες, υποδηλώνοντας ένα συνεχές χρηματοοικονομικό πλεόνασμα. Ενώ η αυστηρότερη νομισματική πολιτική και ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα αποδειχθούν σημαντικές προκλήσεις, οι δείκτες του χρέους προς το εισόδημα των νοικοκυριών έχουν βελτιωθεί και η ισχυρή δυναμική της αγοράς εργασίας –τόσο η αύξηση της απασχόλησης όσο και η αύξηση των μισθών– θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αύξηση του εισοδήματος των νοικοκυριών βραχυπρόθεσμα, όπως εξηγεί ο οίκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή