Αγορές ακινήτων 11,3 εκατ. από την Trastor

Αγορές ακινήτων 11,3 εκατ. από την Trastor

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα νέα ακίνητα, συνολικής αξίας 11,3 εκατ. ευρώ, αναμένεται να προστεθούν στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Trastor ΑΕΕΑΠ τις προσεχείς ημέρες, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα αποκτήσει κυρίως εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Γλυφάδας και του Πειραιά, αλλά και οριζόντιες ιδιοκτησίες γραφείων. Τρία από τα ακίνητα ανήκουν στον όμιλο Πειραιώς καθώς η Trastor πλειοδότησε σε σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Πειραιώς Real Estate τον προηγούμενο Ιανουάριο, στον οποίο συμμετείχαν επίσης τα επενδυτικά funds Brook Lane Capital και Dromeus Capital.

Στην περίπτωση των καταστημάτων, δύο βρίσκονται στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Αγγ. Μεταξά στο κέντρο της Γλυφάδας, με την προσφερόμενη επιφάνεια να είναι της τάξεως των 207 τ.μ. και 541 τ.μ. Πρόκειται για ακίνητα που, μεταξύ άλλων, είναι μισθωμένα στον όμιλο Καλογήρου και στον όμιλο της Folli-Follie, καθώς εκεί φιλοξενούνταν μέχρι πρότινος κατάστημα της αλυσίδας Juicy Couture. Το κατάστημα των 541 τ.μ. βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγγέλου Μεταξά 18 και Γρ. Λαμπράκη 19 και θα αποκτηθεί αντί ποσού 5,63 εκατ. ευρώ. Το έτερο κατάστημα των 207 τ.μ. βρίσκεται στη συμβολή των Γρ. Λαμπράκη 16 και Μεταξά και θα αποκτηθεί αντί ποσού 1,9 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, το κατάστημα στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου, Σωτήρος Διός 29 και Πραξιτέλους στον Πειραιά θα αποκτηθεί αντί ποσού 1,46 εκατ. ευρώ. Στο παραπάνω «πακέτο» ακινήτων περιλαμβάνεται και μία οριζόντια ιδιοκτησία γραφείων στη Λ. Κηφισίας 49 στο Μαρούσι, αντί ποσού 2,3 εκατ. ευρώ.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Trastor, από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων, αντλήθηκαν συνολικά κεφάλαια 22,87 εκατ. ευρώ. Συνολικά, εκδόθηκαν 28.479.054 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, αξίας 0,5 ευρώ εκάστη, που αντιστοιχούν σε συνολικά 14,24 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 8,5 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν στο λογαριασμό «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο». Ετσι, το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 54.584.853,50 ευρώ και διαιρείται σε 109.169.707 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ εκάστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική πρόθεση της διοίκησης της εταιρείας ήταν η άντληση διπλάσιου ύψους κεφαλαίων, καθώς στόχος ήταν η άντληση 41,77 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το σχέδιο αυτό ναυάγησε έπειτα από την άρνηση του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Varde Partners, που ελέγχει το 56% της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν φαίνεται προς το παρόν να υφίσταται κάποια τάση αποεπένδυσης της Varde Partners από την ελληνική αγορά.

Πάντως, ήδη φέτος, το επενδυτικό πρόγραμμα της Trastor είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς με την προσθήκη και των παραπάνω επενδύσεων, το συνολικό ύψος του θα ξεπεράσει τα 53 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας ήδη το σύνολο των κεφαλαίων που τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2018, τα οποία είχαν διαμορφωθεί σε περίπου 40 εκατ. ευρώ. Η μεγαλύτερη συναλλαγή αφορούσε το χαρτοφυλάκιο τεσσάρων κτιρίων γραφείων, που είχε αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια ο όμιλος Grupo Dolphin από την Αργεντινή. Το τελικό τίμημα ανήλθε σε 27,8 εκατ. ευρώ. Εκτός από το παραπάνω χαρτοφυλάκιο, η Trastor απέκτησε κι ένα συγκρότημα γραφείων που ανήκαν στην Prometheus Gas του ομίλου Κοπελούζου και το οποίο βρίσκεται στον Παράδεισο Αμαρουσίου επί των οδών Γραβιάς 4 και Γρανικού. Το ύψος της σχετικής συναλλαγής ανήλθε σε 12 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή