Πρόσωπα και Πράγματα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη επισκεψιμότητα, μειωμένος τζίρος για το Avenue

Με στόχο να βελτιώσει τα μεγέθη του εν όψει και της νέας χρονιάς, το εμπορικό κέντρο Avenue επί της Λ. Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου (πλησίον Helexpo) προχωρά στην ανανέωση των καταστημάτων που φιλοξενεί. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινά η λειτουργία ενός νέου καταστήματος της αλυσίδας εσωρούχων Triumph στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου. Παρά τον ανταγωνισμό και τη γενικότερη πτώση του τζίρου στο λιανεμπόριο, το Avenue ανακοίνωσε αύξηση της επισκεψιμότητας του κέντρου κατά τη διάρκεια του 2013, καθώς επωφελείται των προσιτών τιμών των καταστημάτων του και της παροχής δωρεάν θέσης στάθμευσης. Σημειωτέον ότι ο τζίρος του Avenue σημείωσε μικρή πτώση της τάξεως του 5% κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σαφώς χαμηλότερη απ’ ό,τι το σύνολο του κλάδου.

Εσοδα 50-70 εκατ. ευρώ ο στόχος του ΤΑΙΠΕΔ από τις e-δημοπρασίες

Στόχο άντλησης εσόδων της τάξεως των 50-70 εκατ. ευρώ έχει θέσει για το 2014 το ΤΑΙΠΕΔ, αναφορικά με το πρόγραμμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών ακινήτων του Δημοσίου. Πρόκειται για την πλατφόρμα διάθεσης ακινήτων αξίας έως 5 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν επιδέχονται εναλλακτικών μορφών αξιοποίησης, πλην της πώλησης. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών λειτουργίας της εν λόγω διαδικτυακής πύλης, επιτεύχθηκε η άντληση συνολικών εσόδων της τάξεως των 11 εκατ. ευρώ. Εμφαση θα δοθεί στην πώληση ακινήτων σε μεγάλα αστικά κέντρα και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα και Βόλο. Εκτός από αστικά ακίνητα, το ΤΑΙΠΕΔ θα διαθέσει και οικόπεδα, όπως π.χ. έκταση 400 τ.μ. στην Λ. Συγγρού και οικόπεδο πέντε στρεμμάτων πλησίον του εμπορικού κέντρου The Mall στο Μαρούσι, που σήμερα λειτουργεί ως χώρος υποστήριξης της Αττικής Οδού.

Ακίνητα της MetLife στις ΗΠΑ στο κρατικό fund της Νορβηγίας

Σε συμφωνία για την απόκτηση μεριδίων σε δύο συγκροτήματα γραφείων στις ΗΠΑ αντί συνολικού τιμήματος της τάξεως των 353 εκατ. ευρώ, προχώρησε εντός της εβδομάδας το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο της Νορβηγίας, το οποίο διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ύψους 606 δισ. ευρώ, που αποτελούν τα έσοδα από τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας. Το επενδυτικό Ταμείο έχει από καιρό εστιάσει στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων του ανά τον κόσμο, έχοντας θέσει ως ανώτατο όριο την τοποθέτηση του 5% των αποθεματικών του σε ακίνητη περιουσία. Στο πλαίσιο αυτό θα αποκτήσει ποσοστό 47,5% στα εν λόγω ακίνητα, τα οποία βρίσκονται στην Ουάσινγκτον και το Σαν Φρανσίσκο. Το υπόλοιπο 52,5% θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του ασφαλιστικού ομίλου MetLife, που διαχειρίζεται τα δύο ακίνητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή