Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στη Μόσχα

Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στη Μόσχα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισθητά χαμηλότερο σε σχέση με άλλες, αντίστοιχου βεληνεκούς ευρωπαϊκές πόλεις, είναι το απόθεμα γραφείων της Μόσχας. Σύμφωνα με σχετική συγκριτική ανάλυση της Jones Lang LaSalle, προκύπτει ότι παρότι η Μόσχα αποτελεί το επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Ρωσίας και ως εκ τούτου, αποτελεί τη μεγαλύτερη και πλέον ανεπτυγμένη αγορά γραφείων της χώρας, εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με άλλες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, η ρωσική πρωτεύουσα κατατάσσεται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, καθώς διαθέτει γραφειακό απόθεμα της τάξεως των 15 εκατ. τ.μ., όταν το τέταρτο της κατάταξης Μόναχο διαθέτει 15,7 εκατ. τ.μ. και το Παρίσι 16,7 εκατ. τ.μ. Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το Βερολίνο με 17 εκατ. τ.μ., ενώ την κορυφή κατακτά το Λονδίνο, το οποίο διαθέτει γραφεία συνολικής επιφάνειας 20,4 εκατ. τ.μ. Οσον αφορά την έτερη μεγάλη πόλη της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη, το απόθεμα γραφείων της δεν ξεπερνάει τα 2,25 εκατ. τ.μ., με αποτέλεσμα να μη βρίσκεται ούτε στις πρώτες 20 πόλεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή