Επαφές Trastor με ξένους επενδυτές

Επαφές Trastor με ξένους επενδυτές

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμα εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), μετά την Εθνική Πανγαία και την Eurobank Properties, φαίνεται πως βρίσκεται στο στόχαστρο ξένων επενδυτών, καθώς το διεθνές ενδιαφέρον για την εγχώρια αγορά επαγγελματικών ακινήτων συνεχίζει να ενισχύεται. Οπως προέκυψε εντός της εβδομάδας, η Trastor ΑΕΕΑΠ, της οποίας οι δύο μεγαλομέτοχοι είναι ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς και η Pasal Development, φαίνεται πως βολιδοσκοπεί πιθανές προτάσεις από επενδυτές. Προς το παρόν, βέβαια, όπως τονίζει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί συναντήσεις με επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εταιρεία και τις προοπτικές της, χωρίς όμως προς το παρόν να προκύπτει κάποια ουσιαστική κίνηση εξαγοράς ποσοστού.

Σύμφωνα με την Trastor, επί του παρόντος, οι συζητήσεις που γίνεται έχουν καθαρά ενημερωτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν γίνεται λόγος για διαπραγματεύσεις πώλησης σχετικού ποσοστού. Παρ’ όλα αυτά, φορείς της αγοράς κάνουν λόγο για έντονη κινητικότητα ξένων συμφερόντων το τελευταίο διάστημα, που όμως έχουν ήδη παρουσία στην εγχώρια αγορά ακινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, φημολογείται (χωρίς βέβαια να προκύπτει επίσημα κάτι τέτοιο), ότι για την Trastor ενδιαφέρεται η Dolphin Capital, πιθανώς σε συνεργασία με ομάδα ξένων επενδυτών.

Ασφαλώς, προς το παρόν το όποιο ενδιαφέρον είναι καθαρά φιλολογικό. Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός ότι η Trastor διαθέτει ένα σεβαστό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, με αξία της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα, τα μεγέθη της καταγράφουν βελτίωση, δεν αφήνουν ασυγκίνητους, όσους ενδιαφέρονται για να εισέλθουν στην ελληνική αγορά ακινήτων, όπου οι αποτιμήσεις είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. Επιπλέον, οι ΑΕΕΑΠ προσφέρουν σήμερα τον πιο ελκυστικό τρόπο για την πραγματοποίηση επενδύσεων στο real estate, λόγω του εύρους των ακινήτων στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν, αλλά και λόγω της ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης, παράγοντας που έχει αποκτήσει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο την τελευταία διετία.

Αυτός ήταν άλλωστε κι ένας από τους βασικούς λόγους που η καναδική Fairfax επέλεξε να διπλασιάσει τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank Properties, μόλις λίγους μήνες μετά την είσοδό της στην ΑΕΕΑΠ. Επιπλέον, η Εθνική Πανγαία δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, να παραχωρήσει ένα σημαντικό ποσοστό της ΑΕΕΑΠ, διαθέτοντας εν τέλει το 66% στην ισραηλινών συμφερόντων Invel.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή