Αποδίδουν τα μέτρα ελέγχου των τιμών

Αποδίδουν τα μέτρα ελέγχου των τιμών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη τους μείωση τα τελευταία δύο χρόνια κατέγραψαν οι τιμές των κατοικιών στη Σιγκαπούρη κατά το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του 2013. Ο σχετικός δείκτης τιμών μειώθηκε κατά 0,8%, στις 214,5 μονάδες βάσης κατά το συγκεκριμένο διάστημα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αρμόδιας κρατικής αρχής.

Ηταν η πρώτη μείωση σε επίπεδο τριμήνου από το πρώτο τρίμηνο του 2012, δηλαδή σχεδόν δύο χρόνια πριν. Συνολικά κατά το 2013, οι τιμές ενισχύθηκαν ελαφρώς κατά 1,2%, καταγράφοντας μείωση του ρυθμού ανόδου σε σχέση με το 2012, όταν και είχαν αυξηθεί κατά 2,8%. Η αύξηση του 2013 ήταν η μικρότερη από το 2008, όταν οι τιμές είχαν υποχωρήσει κατά 4,7%. Ετσι, ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια, οι προσπάθειες της κυβέρνησης, που ξεκίνησαν το 2009, με στόχο να αποφευχθεί η δημιουργία «φούσκας» στην αγορά κατοικίας, φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα.

Ο τελευταίος γύρος μέτρων υιοθετήθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο, με έμφαση στον καθορισμό νέων, αυστηρότερων κανόνων χορήγησης στεγαστικών δανείων, ενώ είχαν ήδη επιβληθεί νέοι φόροι στην αγορά κατοικίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή