Επενδύσεις 100 εκατ. στην αγορά ακινήτων από την Everty Greece

Επενδύσεις 100 εκατ. στην αγορά ακινήτων από την Everty Greece

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος YNV Group, διά του εξειδικευμένου βραχίονά του στο real estate, της Everty Group και συγκεκριμένα της εν Ελλάδι θυγατρικής αυτής, Everty Greece, σχεδιάζει επενδύσεις συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων. Στόχος της εταιρείας είναι να αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων στην αγορά γραφείων, στον κλάδο της φιλοξενίας και στην κατοικία, όπου η έμφαση θα είναι σε εξοχικές βίλες πολυτελείας.

Οπως τονίζουν στελέχη της Everty, η επέκταση στην ελληνική αγορά αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης παγκόσμιας στρατηγικής για υλοποίηση επενδύσεων σε χώρες και αγορές οι οποίες αναμένεται ότι θα παρουσιάσουν σημαντική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων ετών.

Ηδη η πρώτη επένδυση έχει δρομολογηθεί και θα φέρει την επωνυμία Petrothalassa Villas. Αφορά την κατασκευή δύο παραθεριστικών βιλών πολυτελείας στην περιοχή της Ερμιονίδας και συγκεκριμένα στη θέση Πετροθάλασσα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Ερμιόνη και στο Πόρτο Χέλι. Μάλιστα η περιοχή θα προσφέρει και πρόσβαση σε ιδιωτική μαρίνα, καθώς επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε προορισμούς όπως η Υδρα και οι Σπέτσες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στόχος της Everty Greece είναι η εκμίσθωση των εν λόγω ακινήτων. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021.

Παράλληλα, τα στελέχη της εταιρείας είναι σε αναζήτηση νέων επενδυτικών προτάσεων, είτε για ξενοδοχειακά ακίνητα με υψηλές προοπτικές μελλοντικών υπεραξιών είτε για πολυτελή κτίρια γραφείων με βιώσιμα χαρακτηριστικά, τα οποία επίσης προσφέρουν όχι μόνο υψηλές αποδόσεις, αλλά και σημαντική μεταπωλητική αξία. Αυτά τα δύο στοιχεία, δηλαδή αποδόσεις και μεταπωλητική αξία, φαίνεται να είναι η βασική στόχευση της εταιρείας στην ελληνική αγορά ακινήτων, ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί και στην τοποθεσία των ακινήτων.

Εκτός από την Ελλάδα, ο όμιλος Everty έχει εκπονήσει άλλα δύο αντίστοιχα επενδυτικά σχέδια σε Βουλγαρία και Κόστα Ρίκα, χώρες όπου επίσης υλοποιούνται ή δρομολογούνται επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ (σε κάθε χώρα) για την ανάπτυξη και απόκτηση ακινήτων, επίσης με έμφαση στους κλάδους των γραφείων και της φιλοξενίας. Το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ομίλου υπολογίζεται ότι είναι αξίας άνω των 150 εκατ. ευρώ, σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Κόστα Ρίκα, η Βουλγαρία, η Κύπρος, οι ΗΠΑ και η Νιγηρία.
Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ένα μπουτίκ ξενοδοχείο στο Μοντεβέρδε της Κόστα Ρίκα, ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων 40.000 τ.μ. στο κέντρο της Σόφιας στη Βουλγαρία (Perform Business Center) και πολυτελείς βίλες στον Ειρηνικό Ωκεανό.

H Everty Group αποτελεί τον βραχίονα του ομίλου YNV Group στην αγορά ακινήτων. Ο τελευταίος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2010 μέσω της εταιρείας Tek Experts, ενός διεθνούς σχήματος παροχής τεχνικών υπηρεσιών υψηλής εξειδίκευσης σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 7.000 εργαζομένους σε έξι γραφεία ανά την υφήλιο, παρέχοντας υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και συμβούλων σε πάνω από 100 χώρες.

Η ταχεία ανάπτυξη της Tek Experts δημιούργησε νέες ανάγκες για τη διαχείριση αναγκών στέγασης, εκπαίδευσης και ανάπτυξης λογισμικού κι εφαρμογών. Στο πλαίσιο αυτό, το 2019 ξεκίνησε η επέκταση του ομίλου στα ακίνητα μέσω της Everty Group, στο λογισμικό μέσω της εταιρείας Wize και στην παροχή εκπαιδευτικών λύσεων για στελέχη και τεχνικούς πληροφορικής μέσω της elev8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή