Περιβαλλοντικοί όροι σε επτά έργα ΠΕΡΠΟ

Περιβαλλοντικοί όροι σε επτά έργα ΠΕΡΠΟ

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ώθηση στην αγορά ακινήτων αναμένεται να παράσχει η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για επτά νέα έργα πολεοδόμησης, συνολικής έκτασης 1.178 στρεμμάτων, που υπέγραψε πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης.

Βάσει της σχετικής απόφασης, εγκρίθηκαν ως Περιοχές Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης (ΠΕΡΠΟ) κάποιες εκτάσεις σε Ιωάννινα, Κιλελέρ (Θεσσαλία), Σητεία και Χερσόνησο (Κρήτη). Αντικείμενο των έργων θα είναι η ανάπτυξη οικισμών κύριας κατοικίας σε συνολικά 554,3 στρέμματα, ενώ στα υπόλοιπα 624,3 στρέμματα, δρομολογείται η ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών. Δεδομένου ότι πρόκειται για εκτός σχεδίου εκτάσεις, στα παραπάνω έργα περιλαμβάνεται και η κατασκευή των σχετικών δικτύων υποδομής, όπως οδικό δίκτυο, χώροι στάθμευσης, πεζόδρομοι, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή