Πρόσωπα και Πράγματα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχωρεί η Εταιρεία Επενδύσεων Ακινήτων της Αρχιεπισκοπής

Προχωρεί η διαδικασία της σύστασης της Εταιρείας Επενδύσεων Ακινήτων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία θα επιχειρήσει να επιταχύνει την αξιοποίηση εκτάσεων και ακινήτων της Αρχιεπισκοπής, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων και συνεπώς του κοινωφελούς έργου της Εκκλησίας. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός απροόπτου, τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της νεοσύστατης εταιρείας εκτιμάται ότι θα αναλάβει ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης, διατηρώντας παράλληλα και την υφιστάμενη θέση του. Αντίστοιχα, ρόλο διευθύνοντος συμβούλου εικάζεται ότι θα αναλάβει ο Αριστομένης Συγγρός, νυν πρόεδρος του οργανισμού Invest in Greece. Αυτήν την περίοδο, η PricewaterhouseCoopers καταγράφει τα ακίνητα της Αρχιεπισκοπής. Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή, σύμβουλος αξιοποίησης θα αναλάβει η Cushman & Wakefield.

Σε 84 δόσεις η καταβολή προστίμων για αυθαίρετα

Εληξε χθες η καταληκτική ημερομηνία την οποία είχαν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση εξόφλησης των προστίμων σε έως 102 μηνιαίες ή 17 εξαμηνιαίες δόσεις. Η δυνατότητα αυτή αφορούσε τους ιδιοκτήτες εκείνους που είχαν ενταχθεί στις διατάξεις του προηγούμενου νόμου 4014/2011 που ακυρώθηκε και είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή πλήρωσαν μόνο το παράβολο. Οσοι εξ αυτών δεν αξιοποίησαν τη ρύθμιση θα υπάγονται εφεξής στην επόμενη κατηγορία που προβλέπεται από τον νέο νόμο περί αυθαιρέτων (4014/2013). Σε αυτήν προβλέπεται ρύθμιση σε 84 μηνιαίες ή 14 εξαμηνιαίες δόσεις κι εκ νέου καταβολή του σχετικού παραβόλου. Σε ό,τι αφορά την πληρωμή των προστίμων με βάση τον νέο νόμο, προβλέπονται εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 85%, ειδικά για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σύμβαση-μαμούθ 4,5 δισ. ευρώ για την Arabtec Holding

Μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή 37 κτιρίων στο Αμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι, για λογαριασμό της Aabar Properties, υπέγραψε στις αρχές της εβδομάδας ο κατασκευαστικός όμιλος Arabtec Holding, που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε αξία συμφωνία ανάπτυξης ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 4,5 δισ. ευρώ. Η Arabtec θα αναλάβει την κατασκευή 37 κτιρίων με χρήσεις κατοικίας και ξενοδοχείων. Μεταξύ των ακινήτων, περιλαμβάνονται τρεις πύργοι μεικτής χρήσης κι έξι ξενοδοχεία στο Ντουμπάι, συνολικής δομημένης επιφάνειας 270.000 τ.μ. Αντίστοιχα, στο Αμπου Ντάμπι θα κατασκευαστούν, μεταξύ άλλων, 14 πύργοι κατοικιών, συνολικής επιφάνειας 1,26 εκατ. τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή