30,8 δισ. ευρώ επενδύθηκαν στη γερμανική αγορά το 2013

30,8 δισ. ευρώ επενδύθηκαν στη γερμανική αγορά το 2013

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων έξι ετών βρέθηκαν οι αγοραπωλησίες επαγγελματικών ακινήτων (γραφεία, καταστήματα, αποθήκες και ξενοδοχεία) στη Γερμανία κατά το 2013. Σύμφωνα με στοιχεία της BNP Paribas, κατά τον προηγούμενο χρόνο επενδύθηκαν συνολικά 30,8 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό από το 2007.

Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 21% έναντι του 2012, όταν είχαν επενδυθεί συνολικά 25,6 δισ. ευρώ στη γερμανική αγορά επαγγελματικών ακινήτων. Η άνοδος αποδίδεται στο ότι οι μεν αγοραστές επιχείρησαν να αυξήσουν τις αποδόσεις τους, εν μέσω χαμηλών επιτοκίων, οι δε πωλητές προσπάθησαν να επωφεληθούν των υψηλών τιμών.

Το 44% των αγοραπωλησιών αφορούσε κτίρια γραφείων, που κατέκτησαν και τη μερίδα του λέοντος, ενισχύοντας μάλιστα το μερίδιό τους κατά 2,2% σε σχέση με το 2012. Σημαντική άνοδο κατά 2,1% σημείωσαν και οι επενδύσεις σε αποθηκευτικές εγκαταστάσεις/logistics, των οποίων το συνολικό μερίδιο διαμορφώθηκε σε 9%. Η άνοδος των επενδύσεων σε ακίνητα στη Γερμανία και το 2013 οφείλεται στη συνεχή βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή