Μελέτη στατικότητας και για τα αυθαίρετα

Μελέτη στατικότητας και για τα αυθαίρετα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπλέον κόστος θα φέρει εφεξής η διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτων κτισμάτων, μετά τους πρόσφατους σεισμούς στο νησί της Κεφαλονιάς. Ειδικότερα, σχετική υπουργική απόφαση προβλέπει ότι κατά την υποβολή αίτησης τακτοποίησης αυθαιρέτου και ανάλογα με το είδος του κτιρίου, θα απαιτείται πλέον και μελέτη στατικής επάρκειας.

Ειδικότερα, «δελτίο δομικής τρωτότητας του φέροντος οργανισμού» θα απαιτείται για κάθε αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης που έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια με επικρατούσα χρήση κατοικίας, τουριστικά καταλύματα ή κτίρια, καθώς και για μεμονωμένες αυθαίρετες κατασκευές με τις παραπάνω χρήσεις. Αντίστοιχα, «μελέτη στατικής επάρκειας» θα απαιτείται για κτίρια συνάθροισης κοινού, περίθαλψης, κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης, πολιτιστικών λειτουργιών, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικούς χώρους, εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, κοινωφελείς οργανισμούς, δημόσιες υπηρεσίες και σε κτίρια βιομηχανικής ή βιοτεχνικής χρήσης, καθώς και σε μεμονωμένες αυθαίρετες κατασκευές με τις παραπάνω χρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή