Σημαντική αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας

Σημαντική αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σημαντικές επεκτάσεις κτιρίων μεταποιητικών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων τροφοδοτούν την ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, η οποία -αιφνιδίως- κατέγραψε τη δεύτερη διαδοχική της μηνιαία άνοδο τον Νοέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κατά τον εν λόγω μήνα, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα διαμορφώθηκε σε 1.554 οικοδομικές άδειες, οι οποίες αντιστοιχούν σε 308,7 χιλιάδες τ.μ. και 1.280,4 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου, καταγράφοντας άνοδο κατά 35,1% στον αριθμό των αδειών, κατά 62,7% στην επιφάνεια και κατά 89,2% στον όγκο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Μερίδιο στην αύξηση των αδειών έχουν βέβαια και οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, οι οποίες έχουν επιταχυνθεί εκ νέου μετά την αλλαγή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Πάντως, μετά την άνοδο και του Νοεμβρίου, είναι πιθανό η πτώση του όγκου της οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο του 2013 να είναι μικρότερη του 24% σε ετήσια βάση, καθώς, όπως όλα δείχνουν, το τέταρτο τρίμηνο θα ολοκληρωθεί με σημαντική αύξηση, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή