Μείωση παραβόλων αγοράς στην Ιταλία

Μείωση παραβόλων αγοράς στην Ιταλία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνει την ελκυστικότητα της αγοράς ακινήτων της Ιταλίας η κυβέρνηση της χώρας, η οποία προχωράει σε αλλαγές στον τρόπο κτηματογράφησης των ακινήτων, με στόχο τη μείωση των σχετικών παραβόλων. Σύμφωνα με την εξειδικευμένη εταιρεία ακινήτων Casa Travella, από τις σχετικές κινήσεις προκύπτει μείωση 1.260 ευρώ ανά 100.000 ευρώ αξίας ακινήτου, εφόσον κανείς αποκτήσει ακίνητο από ιδιώτη για χρήση ως κύριας κατοικίας. Επί της ουσίας, πρόκειται για μείωση της τάξεως του 1% ανά 100.000 ευρώ στο κόστος απόκτησης κατοικίας στην Ιταλία.

Αντίστοιχα, εφόσον πρόκειται για αγορά εξοχικού, η μείωση είναι επίσης πέριξ του 1%, καθώς διαμορφώνεται σε 900 ευρώ ανά 100.000 ευρώ αξίας. Εφόσον λοιπόν πρόκειται κανείς να αποκτήσει μια εξοχική κατοικία, π.χ. στη λίμνη του Κόμο ή στην Καλαβρία, αντί ποσού 300.000 ευρώ, αναμένεται να εξοικονομήσει 2.700 ευρώ με βάση το νέο καθεστώς, ενώ αν κινείται στην αγορά για κύρια κατοικία, π.χ. στα προάστια της Ρώμης ή στο κέντρο του Μιλάνου, η αντίστοιχη εξοικονόμηση για την ίδια αξία ακινήτου διαμορφώνεται σε 3.780 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Casa Travella, η Ιταλία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη αυτήν την περίοδο η οποία προβαίνει σε μείωση των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με τα ακίνητα, στοιχείο που αναμφίβολα μπορεί να αποτελέσει δέλεαρ για αρκετούς αγοραστές από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, οι τιμές στη χώρα βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους, με τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης να αρχίζουν να διαφαίνονται στις πιο δημοφιλείς περιοχές. Ως εκ τούτου, θεωρείται από τις ιδανικότερες περιόδους για να αποκτήσει κανείς κατοικία στη γειτονική χώρα, καθώς σε λίγο διάστημα, οι τιμές θα είναι πλέον σαφώς υψηλότερες απ’ ό,τι σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή