Αλλάζει το πλαίσιο στις επενδυτικές ακινήτων

Αλλάζει το πλαίσιο στις επενδυτικές ακινήτων

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επενδυτικές εταιρείες ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) συνιστούν ένα από τα πλέον διαφανή εργαλεία τα οποία αρέσκονται να αξιοποιούν διεθνείς επενδυτές, προκειμένου να τοποθετηθούν σε μια συγκεκριμένη αγορά ακινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) έχουν υιοθετήσει συγκεκριμένη νομοθεσία που διέπει τον τρόπο λειτουργίας και το φορολογικό καθεστώς. Καθώς όμως ο ανταγωνισμός μεταξύ των διαφόρων χωρών για την προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων κορυφώνεται, έτσι επιχειρούνται και αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των εταιρειών αυτού του είδους στην Ολλανδία, οι οποίες, από τις αρχές του έτους, έχουν αποκτήσει πρόσθετες δυνατότητες αναφορικά με τη διαχείριση των ακινήτων τους. Ειδικότερα, όπως ανέφερε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών Ακινήτων (EPRA), από τις αρχές του έτους, οι ΑΕΕΑΠ της Ολλανδίας θα μπορούν να εντάσσουν στις δραστηριότητες που φοροαπαλλάσσονται μια σειρά από βοηθητικές υπηρεσίες που παρέχουν στα ακίνητά τους, ενώ παράλληλα διευρύνθηκε και το αντικείμενο της διαχείρισης ακινήτων σε μορφή κοινοπραξιών με άλλες εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή