Συνεχίζεται η υποχώρηση των ενοικίων στο Μανχάταν

Συνεχίζεται η υποχώρηση των ενοικίων στο Μανχάταν

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση για τέταρτο διαδοχικό μήνα σημείωσαν τον προηγούμενο Δεκέμβριο οι τιμές των ενοικίων στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, κυρίως λόγω της στροφής όλο και περισσότερων πιθανών ενοικιαστών προς την αγορά κατοικίας, όπου οι συνθήκες είναι αισθητά βελτιωμένες. Ως εκ τούτου, το μέσο ενοίκιο υποχώρησε κατά 1,6% τον Δεκέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, και διαμορφώθηκε σε περίπου 1.170 ευρώ. Τα παραπάνω επισημαίνει σχετική έρευνα της εταιρείας εκτιμήσεων Miller Samuel Inc. και του μεσιτικού γραφείου Douglas Elliman Real Estate.

Τα ενοίκια των κατοικιών του Μανχάταν ξεκίνησαν να υποχωρούν τον Σεπτέμβριο, κάτι που δεν είχε συμβεί επί 27 μήνες. Βασικός λόγος για την εξέλιξη αυτή ήταν το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι στρέφονταν στην απόκτηση κατοικίας, φοβούμενοι νέες αυξήσεις των επιτοκίων δανεισμού. Ετσι, οι ενοικιαστές ξεκίνησαν να αποκτούν μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη, με αποτέλεσμα, σήμερα το 13% των νέων μισθωτηρίων συμβολαίων να προβλέπουν έναν μήνα δωρεάν διαμονής χωρίς ενοίκιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή