Πρόσωπα και Πράγματα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσοδα 11,1 εκατ. για το ΤΑΙΠΕΔ από ακίνητα του εξωτερικού.

Συνολικά έσοδα 11,1 εκατ. ευρώ από πωλήσεις ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό εισέπραξε το ΤΑΙΠΕΔ. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το τελικό ποσό είναι 22,5% υψηλότερο από τις τιμές εκκίνησης των τριών κτιρίων που πωλήθηκαν. Ειδικότερα, στη Ρώμη διατέθηκε πενταώροφο κτίριο επιφάνειας 1.600 τ.μ. αντί ποσού 8 εκατ. ευρώ, έναντι τιμής εκκίνησης της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, το ΤΑΙΠΕΔ ολοκλήρωσε και την πώληση ενός τετραώροφου κτιρίου στο Βελιγράδι, συνολικής επιφάνειας 2.387 τ.μ., λαμβάνοντας ως αντίτιμο το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικής τιμής 2,1 εκατ. ευρώ. Τέλος, το τρίτο ακίνητο βρίσκεται στη γερμανική πόλη του Ντίσελντορφ και πωλήθηκε αντί ποσού 752.500 ευρώ, έναντι 700.000 ευρώ που ήταν η τιμή εκκίνησης.

Και επισήμως στη Eurobank Properties η Cloud Hellas

Στην πρόωρη αποπληρωμή του υφιστάμενου δανεισμού (μέσω ομολογιακού δανείου) ύψους 50 εκατ. ευρώ, της εταιρείας Cloud Hellas Κτηματική Α.Ε., προχώρησε η Eurobank Properties. Ειδικότερα, η εισηγμένη προέβη σε αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, προκειμένου να καταστήσει τη θυγατρική της ελεύθερη οποιωνδήποτε υποχρεώσεων. Υπενθυμίζεται ότι η Cloud Hellas είναι ιδιοκτήτρια τεσσάρων κεντρικών καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκμισθωμένων κατά κύριο λόγο στην Praktiker Hellas και ακολούθως στις Carrefour-Μαρινόπουλος και McDonalds. Η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων ανέρχεται σε 65.100 τ.μ., εκ των οποίων τα 53.500 τ.μ. αντιστοιχούν στην ανωδομή και τα 11.600 τ.μ. σε βοηθητικούς υπόγειους χώρους, ενώ ορισμένα ακίνητα διαθέτουν και υπολειπόμενο συντελεστή δόμησης.

Ξεκίνησε η ανέγερση του πύργου με ύψος ενός χιλιομέτρου

Ξεκίνησε η κατασκευή του Kingdom Tower, του νέου ουρανοξύστη στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος πρόκειται να αποτελέσει το νέο υψηλότερο κτίριο παγκοσμίως. Ο πύργος θα εκτείνεται σε ύψος 1 χιλιομέτρου, καλύπτοντας επιφάνεια 530.000 τ.μ., ενώ θα διαθέτει συνολικά 200 ορόφους, εκ των οποίων κατοικήσιμοι θα είναι οι 160. Το αρχικό κόστος της επένδυσης αγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ. Το κτίριο θα υπερκεράσει το Μπουρζ Καλίφα του Ντουμπάι, που σήμερα κατέχει τον τίτλο του υψηλότερου ακινήτου του κόσμου, κατά τουλάχιστον 173 μέτρα. Για την ανέγερσή του εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν περίπου 500.000 τόνοι τσιμέντου και 80.000 τόνοι χάλυβα ειδικών προδιαγραφών αντοχής, λόγω των σημαντικών αναγκών ενός ακινήτου τέτοιου ύψους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή