Οι Κινέζοι δυναμική ομάδα στις επενδύσεις ακινήτων στο Λονδίνο

Οι Κινέζοι δυναμική ομάδα στις επενδύσεις ακινήτων στο Λονδίνο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία από τις πλέον δυναμικές αγοραστικές ομάδες επενδυτών στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου έχουν εξελιχθεί οι Κινέζοι. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Jones Lang LaSalle, τα κινεζικά κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί στη βρετανική πρωτεύουσα έχουν εκτοξευτεί κατά 1.500% σε σχέση με το 2010. Συγκεκριμένα, κατά το εννιάμηνο του 2013 είχαν επενδυθεί συνολικά 1,2 δισ. ευρώ, έναντι μόλις 65 εκατ. ευρώ που επενδύθηκαν στο σύνολο του 2010, δείγμα της ραγδαίας αύξησης της ροής κινεζικών κεφαλαίων προς την αγορά ακινήτων του Λονδίνου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων οι Κινέζοι τοποθέτησαν 2,29 δισ. ευρώ κατά το εννιάμηνο του 2013. Επομένως, πάνω από το 50% των κινεζικών κεφαλαίων κατευθύνθηκε προς το Λονδίνο, δείγμα της μεγάλης προτίμησης που επιδεικνύουν στη συγκεκριμένη αγορά. Πλέον, οι Κινέζοι αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη αγοραστική ομάδα στο Λονδίνο (μεταξύ των αγοραστών από το εξωτερικό), πίσω από τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς επενδυτές, οι οποίοι το ίδιο διάστημα του 2013 επένδυσαν συνολικά 1,44 δισ. ευρώ και 1,32 δισ. ευρώ, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή