Σύντομα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

168 δημόσια ακίνητα μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ

Συνολικά 168 δημόσια ακίνητα, εκ των οποίων τα 137 αφορούν τα διαμερίσματα («προσφυγικά») που βρίσκονται επί της Λ. Αλεξάνδρας, μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ. Από τη σχετική λίστα ξεχωρίζουν το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στον Σχινιά, το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, το Ξενία Πλαταμώνα, πολλά κτίρια-οικόπεδα στην Πλάκα, όπως επίσης και ακίνητο στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Τα εν λόγω ακίνητα πέρασαν υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ κατόπιν σχετικής απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.

Δύσκολη θεωρείται η αξιοποίηση και των προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα κτίσματα από το 2008. Σημειωτέον ότι συνολικά τα προσφυγικά αφορούν 228 διαμερίσματα της τάξεως των 55 τ.μ. έκαστο, ορισμένα εκ των οποίων κατοικούνται ακόμα και σήμερα. Περισσότερο προσιτή θεωρείται η περίπτωση του ακινήτου στην Ουάσιγκτον (πρόκειται για 4ώροφο κτίριο γραφείων) το οποίο είχε αποκτηθεί από το Δημόσιο το 1949. Το ακίνητο θα διατεθεί προς πώληση το προσεχές διάστημα, κάτι που θα συμβεί και με κτίριο στην Πραιτώρια της Νοτίου Αφρικής, που επίσης έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Νέα επενδυτική κίνηση από την Grupo Dolphin

Τη δεύτερη επενδυτική του κίνηση στην ελληνική αγορά ακινήτων πραγματοποίησε ο όμιλος Grupo Dolphin από την Αργεντινή, καθώς όπως γνωστοποιήθηκε εντός της εβδομάδας απέκτησε ένα ακόμα κτίριο γραφείων. Πρόκειται για κτίριο 4.500 τ.μ. (επιφάνεια ανωδομής) στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς (οδός Καβαλλιεράτου), που ανήκε στον Ομιλο Ελλάκτωρ και στο παρελθόν στέγαζε τα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας Παντεχνική, που ως γνωστόν απορροφήθηκε από τον Ελλάκτωρ πριν από μερικά χρόνια. Το ακίνητο βρίσκεται όπισθεν της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, πλησίον των κεντρικών γραφείων του Ελλάκτωρ. Μέσω της εν λόγω πώλησης, ο κατασκευαστικός όμιλος ενισχύει τη ρευστότητά του, στο πλαίσιο της σχετικής στρατηγικής που έχει χαραχθεί τους τελευταίους μήνες και περιλαμβάνει και το κλείσιμο αρκετών δεκάδων –κυρίως ανενεργών– θυγατρικών εταιρειών. Από την πλευρά της Grupo Dolphin ενισχύει την παρουσία της στην εγχώρια αγορά, καθώς πριν από μερικούς μήνες είχε αποκτήσει, έναντι 10,3 εκατ. ευρώ, το κτίριο γραφείων της BNP Paribas στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή