1,2% η συμβολή στο ΑΕΠ από την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού

1,2% η συμβολή στο ΑΕΠ από την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμβολή της τάξεως του 1,2% αναμένεται να έχει στο ΑΕΠ της χώρας η πρόσθετη οικονομική δραστηριότητα που θα προκύψει από την παραχώρηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από μελέτη του ΙΟΒΕ που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ και παρουσιάστηκε στις αρχές της εβδομάδας. Σύμφωνα με αυτήν, η αξιοποίηση της περιοχής κατά την περίοδο 2014-2025 αναμένεται να δημιουργήσει σταδιακά 35.000 νέες θέσεις εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Επιπλέον, εφόσον δεν παραχωρηθεί η περιοχή του Ελληνικού, αναφέρει η μελέτη, η αναγκαία ισοδύναμη δημοσιονομική πολιτική που θα πρέπει να εφαρμοστεί για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων θα οδηγήσει σε υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 0,3% τα δύο πρώτα χρόνια.

Παράλληλα, με βάση τα παραπάνω, η μη παραχώρηση της περιοχής θα έχει ως αποτέλεσμα μια απώλεια περίπου 14.500 θέσεων εργασίας την περίοδο 2014-2015. Επομένως, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η εκχώρηση δεν έχει μόνο στενούς ταμειακούς δημοσιονομικούς στόχους αλλά έχει παράλληλα και ευεργετικές επιπτώσεις στη δραστηριότητα και την απασχόληση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή