Τα σχέδια της Lamda για το Ελληνικό

Τα σχέδια της Lamda για το Ελληνικό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 915 εκατ. ευρώ ανήλθε τελικά η βελτιωμένη κατά 25% προσφορά της Lamda Development και των Κινέζων και Αράβων επενδυτών με τους οποίους συνεργάζεται η εισηγμένη για την απόκτηση του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Εξ αυτών, το 30%, δηλαδή περί τα 300 εκατ. ευρώ, είναι καταβλητέα άμεσα, 200 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν έπειτα από 10 χρόνια, ενώ τα υπόλοιπα 415 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στο μεσοδιάστημα.

Κατά τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για την κατακύρωση ή όχι του διαγωνισμού στη Lamda Development, η προσφορά δεσμεύει την εταιρεία με εγγυητικές επιστολές για την καταβολή του τιμήματος και ποινικές ρήτρες για την υλοποίηση επένδυσης, ύψους τουλάχιστον 5,7 δισ. ευρώ. Επιπλέον, δεν έχουν υπολογιστεί οι φόροι που θα προκύψουν για το Δημόσιο και οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση την περίοδο που το έργο θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Πάντως, σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδ. Αθανασίου τόνισε ότι με δεδομένο ότι θα αναπτυχθούν περίπου 2.500 στρέμματα από το σύνολο των 6.200 στρεμμάτων της έκτασης, το ποσό που θα καταβάλουν οι επενδυτές για την απόκτηση του ακινήτου υπολογίζεται σε 850 ευρώ/τ.μ. (υπολογίζεται επί των στρεμμάτων που θα αναπτυχθούν), ποσό διπλάσιο των οικοπέδων στη γύρω περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή