Στα 3,2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις της Allianz Real Estate

Στα 3,2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις της Allianz Real Estate

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικές επενδύσεις ύψους 3,2 δισ. ευρώ πραγματοποίησε το 2013 στην παγκόσμια αγορά ακινήτων η Allianz Real Estate, θυγατρική του ομώνυμου ασφαλιστικού ομίλου, με αποτέλεσμα η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου της να αγγίξει τα 30 δισ. ευρώ. Οι περισσότερες επενδύσεις αφορούσαν τις αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελβετίας και των ΗΠΑ, που απορρόφησαν συνολικά 2,3 δισ. ευρώ. Συνολικά όμως τη μερίδα του λέοντος κατέλαβαν οι αγορές της Ευρωζώνης, με την Allianz Real Estate να πραγματοποιεί την επιστροφή της στην αγορά ακινήτων της Ιταλίας, ύστερα από διάλειμμα αρκετών ετών.

Η εταιρεία απέκτησε δύο κτίρια γραφείων σε Μιλάνο και Ρώμη, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη της στη θετική πορεία της ιταλικής οικονομίας. Σε γενικές γραμμές όμως η μεγαλύτερη έμφαση κατά το 2013 δόθηκε στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των εμπορικών ακινήτων του ομίλου, τάση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον.

Σήμερα, το μερίδιο των εν λόγω ακινήτων ως ποσοστό επί του συνόλου διαμορφώνεται σε 19%, ενώ στόχος της Allianz Real Estate είναι να το αυξήσει σταδιακά έως το 30%.k

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή