Οι αλυσίδες προτιμούν τη Γερμανία

Οι αλυσίδες προτιμούν τη Γερμανία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοφιλέστερος προορισμός για τις εμπορικές αλυσίδες αναδεικνύεται η αγορά της Γερμανίας και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών συμβούλων ακινήτων CBRE, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων διεθνών εταιρειών. Από τις απαντήσεις τους προέκυψε ότι η γερμανική αγορά είναι η πλέον περιζήτητη, καθώς πάνω από το 40% των διεθνών αλυσίδων σχεδιάζει τη λειτουργία καταστημάτων σε αυτήν κατά τη διάρκεια του 2014 (και το 70% των ευρωπαϊκών αλυσίδων). Η Γερμανία ξεπέρασε άλλες αγορές, όπως της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Αυστρίας και της Κίνας που ακολουθούν σε δημοφιλία μεταξύ των εμπορικών αλυσίδων. Σύμφωνα με την ανάλυση της CBRE, βασικός λόγος της μεγάλης απήχησης της γερμανικής αγοράς είναι το γεγονός ότι παρέχει πρόσβαση σε 20 μεγάλες πόλεις ταυτόχρονα.

Συνολικά πάντως, οι εμπορικές αλυσίδες και ιδίως οι εξ Αμερικής ορμώμενες εμφανίζονται ιδιαίτερα κινητικές στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με την έρευνα, το 2014 προβλέπεται να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δυναμικούς χρόνους από την πλευρά της επέκτασης των διεθνών αλυσίδων με νέα καταστήματα. Πάνω από το 35% των αλυσίδων που συμμετείχαν στην έρευνα σχεδιάζει την επέκταση των σημείων πώλησής τους κατά τουλάχιστον 40 νέα καταστήματα στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών. Εξ αυτών των αλυσίδων, οι πλέον δραστήριες είναι όσες κινούνται στην κατηγορία της προσιτής ή μεσαίου κόστους μόδας. Στο πλαίσιο αυτό, οι αμερικανικοί εμπορικοί όμιλοι σχεδιάζουν την επέκτασή τους εκτός συνόρων, με ιδιαίτερη έμφαση στις ευρωπαϊκές αγορές. Ετσι, το 19% των αλυσίδων αναζητεί καταστήματα στη Γερμανία, ενώ ένα επιπλέον 14% κινείται σε Βρετανία, Γαλλία και Αυστρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή