Πρόσωπα και Πράγματα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντικρουόμενα στοιχεία για οικοδομική δραστηριότητα

Ανάμεικτες είναι οι ενδείξεις που απορρέουν από την οικοδομική δραστηριότητα μετά τη γνωστοποίηση των στοιχείων για το σύνολο του 2013. Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Alpha Bank, κατά το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, καταγράφηκε η πρώτη ένδειξη σταθεροποίησης του όγκου των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν, καθώς αυτός αυξήθηκε κατά 2,2%, έναντι πτώσης κατά 44,1% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Σημειωτέον ότι ο αριθμός των αδειών οικοδομών περιορίσθηκε σε 16.210 το 2013 από 76.969 το 2007, καταγράφοντας σωρευτική πτώση κατά 78,9%. Από την άλλη πλευρά όμως, οι επενδύσεις σε οικοδομές κατέγραψαν ρεκόρ πτώσης κατά το ίδιο διάστημα, καθώς υποχώρησαν 40,4% σε ετήσια βάση. Συνολικά κατά το 2013, η πτώση των επενδύσεων άγγιξε το 37,3% και διαμορφώθηκε σε 3,7 δισ. ευρώ.

Νέες μισθώσεις καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο Athens Heart

Πέντε νέα καταστήματα προστέθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών στο Athens Heart, το εμπορικό κέντρο της Pasal Development, το οποίο βρίσκεται επί της Λ. Πειραιώς. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για την αλυσίδα εσωρούχων Triumph, την αλυσίδα παιδικών ενδυμάτων και βρεφικών ειδών Orchestra, όπως επίσης και την αλυσίδα γυναικείας ένδυσης Celestino (αναμένεται να λειτουργήσει εντός του Απριλίου). Επίσης, στον τομέα της εστίασης, προστέθηκε το μεζεδοπωλείο «Ελλάδος Ελιά». Στις νέες προσθήκες περιλαμβάνεται και το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αργοναύτης, το οποίο επρόκειτο να ξεκινήσει τη λειτουργία του χθες, 28 Μαρτίου. Πρόθεση της Pasal Development είναι να συνεχίσει να εμπλουτίζει το μείγμα των καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο, προκειμένου να τονώσει την επισκεψιμότητα και την αγοραστική κίνηση.

Δημόσια εγγραφή θυγατρικής της Emaar Properties

Το ποσό των 1,77 δισ. ευρώ αναμένεται να αντλήσει η Emaar Properties του Ντουμπάι από τη δημόσια εγγραφή του 25% της θυγατρικής της στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η διοίκηση της Emaar δεν έχει γνωστοποιήσει ούτε πότε θα προβεί στη δημόσια εγγραφή, αλλά ούτε και σε ποιο χρηματιστήριο θα γίνει. Αυτό όμως που έχει γίνει γνωστό είναι πως κατά πάσα πιθανότητα, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που θα αντληθεί, θα διοχετευθεί προς τους μετόχους της εταιρείας με τη μορφή μερίσματος. Η Emaar έχει επωφεληθεί σημαντικά από την άνθηση του εμπορίου και του τουρισμού στο Ντουμπάι, καθώς το Dubai Mall, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο παγκοσμίως, υποδέχθηκε 75 εκατ. επισκέπτες πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή