Πολύ ακριβές οι πολυτελείς κατοικίες στο Λονδίνο, εκτιμά η Lloyds Banking Group

Πολύ ακριβές οι πολυτελείς κατοικίες στο Λονδίνο, εκτιμά η Lloyds Banking Group

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη διόρθωσης των τιμών στην αγορά των πολυτελών κατοικιών του Λονδίνου επισήμανε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο επικεφαλής στεγαστικών δανείων προς επιχειρήσεις και επενδυτές της Lloyds Banking Group, Τζον Φίνεϊ, καθώς εκτιμά ότι όσοι θεωρούν ότι η αγορά μπορεί να πάει μόνο προς τα πάνω, όσον αφορά τις τιμές, κάνουν μεγάλο λάθος. Κατά τον ίδιο, η Lloyds σχεδιάζει να αποφύγει τον δανεισμό στην ανάπτυξη ακινήτων στην αγορά των πολυτελών κατοικιών της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς θεωρεί ότι οι επενδυτές θα βρεθούν σύντομα προ αρνητικών εκπλήξεων. Πάντως, η πρώτη αυτή προειδοποίηση δεν φαίνεται να πτοεί τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι εκτιμούν ότι το ράλι των τιμών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, παρότι τα πρώτα σημάδια κόπωσης των τιμών έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Knight Frank, τον φετινό Φεβρουάριο, η ετήσια αύξηση των τιμών των κατοικιών στην υπόλοιπη χώρα ξεπέρασε την αντίστοιχη άνοδο των τιμών στο Κεντρικό Λονδίνο, κάτι που είχε να συμβεί από το 2009. Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων σχεδιάζουν την κατασκευή πάνω από 20.000 πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο, με τιμές πώλησης της τάξεως των 16.700 ευρώ/τ.μ. Ηδη, πάντως, η προσφορά έχει ενισχυθεί σημαντικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή