Πρόσωπα και Πράγματα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρήσεις γης σε όλα τα ακίνητα του ΟΣΕ έδωσε το πολυνομοσχέδιο

Μια σημαντική παρέμβαση που θα ευνοήσει την αξιοποίηση του ακίνητου πλούτου του ΟΣΕ, τον οποίο διαχειρίζεται η θυγατρική εταιρεία του οργανισμού, ΓΑΙΑΟΣΕ, περιλήφθηκε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο. Ειδικότερα, όλα τα ακίνητα της εταιρείας έλαβαν χρήσεις γης και όρους δόμησης, διευκολύνοντας το έργο της ΓΑΙΑΟΣΕ. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι για την ανάπτυξη των κεντρικών σιδηροδρομικών σταθμών χωροθετούνται χρήσεις πολεοδομικού κέντρου και εφαρμόζονται οι συντελεστές δόμησης και η κάλυψη που ισχύουν για τις όμορες εντός σχεδίου περιοχές. Αντίστοιχα, το επιτρεπόμενο ύψος μπορεί να προσαυξάνεται κατά ποσοστό έως 30% ύστερα από αιτιολογημένη πρόταση της ΓΑΙΑΟΣΕ. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αναμένεται να εντείνει τις κινήσεις της.

Ρύθμιση του ΥΠΑΝ διευκολύνει την ανάπτυξη θεματικών πάρκων

Την κατασκευή θεματικών πάρκων, μεμονωμένων είτε μαζί με ξενοδοχεία προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι η ίδρυση θεματικών πάρκων γίνεται είτε αυτοτελώς είτε σε συνδυασμό με ξενοδοχειακά καταλύματα, υπό την προϋπόθεση ότι η κατασκευή των καταλυμάτων επιτρέπεται από τις κείμενες διατάξεις, ιδίως αυτές που ισχύουν για την περιοχή, όπως ρυθμίσεις για τη χρήση γης, χωροταξικοί, πολεοδομικοί ή άλλοι περιορισμοί. Σημειωτέον ότι είναι δυνατόν να επιτραπεί η εν λόγω συνδυασμένη χρήση (θεματικού πάρκου και ξενοδοχείου) και με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών ΠΕΚΑ και Τουρισμού, υπό την προϋπόθεση ότι η κλίμακα του έργου και η χρήση δεν έρχεται σε σύγκρουση με τα εγκεκριμένα χωρικά σχέδια, με άλλες προωθούμενες ή επιδιωκόμενες χρήσεις και με την πολιτική περιβαλλοντικής προστασίας της περιοχής.

Πωλητήρια σε 6 κτίρια γραφείων στη Βοστώνη βάζει η Blackstone

Σε συζητήσεις για την πώληση έξι σύγχρονων κτιρίων γραφείων στη Βοστώνη βρίσκεται η Blackstone Group, αποσκοπώντας στην είσπραξη περίπου 1,8 δισ. ευρώ. Η συνολική επιφάνεια των γραφείων, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στο κέντρο της Βοστώνης, αγγίζει τα 344.400 τ.μ. Τα ακίνητα αποκτήθηκαν από την Blackstone στο πλαίσιο της εξαγοράς της Equity Office Properties Trust, που διέθετε χαρτοφυλάκιο κτιρίων γραφείων. Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε το 2007 και έκτοτε, ο όμιλος της Blackstone πωλεί επιλεκτικά μέρος του χαρτοφυλακίου. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, ο επενδυτικός όμιλος βρίσκεται σε συζητήσεις με πληθώρα ενδιαφερομένων, όπως η MetLife, η Norges bank, η Oxford Properties Group και η GIC Pte από τη Σιγκαπούρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή