Πώς συμψηφίζεται πρόστιμο αυθαιρέτου

Πώς συμψηφίζεται πρόστιμο αυθαιρέτου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δυνατότητα του συμψηφισμού του 50% του ειδικού προστίμου των αυθαιρέτων με εργασίες και υλικά για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη στατική επάρκεια των κτιρίων αποφασίστηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αυτό επισήμανε ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, στο περιθώριο της τελετής παράδοσης-παραλαβής με τον νέο αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Νικόλαο Ταγαρά. Οπως τόνισε, το Προεδρικό Διάταγμα αποτελεί μια αναλυτική καταγραφή της κατάστασης του κτιρίου, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των κατασκευών.

Επιπλέον, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και την ιδιωτική πολεοδόμηση, βασικός άξονας του οποίου, όπως είπε, είναι η πολεοδομική οργάνωση του χώρου, για να διευκολυνθεί μία στροφή στην περιφέρεια και η αναζωογόνηση της υπαίθρου. Υπογράμμισε, επίσης, ότι καθιερώνεται πλέον ένα νέο, αποτελεσματικό και γρήγορο μοντέλο πολεοδόμησης περιοχών και αναθέρμανσης της οικονομικής ζωής σε μικρούς και εγκαταλελειμμένους οικισμούς της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή