Στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια του 2013

Στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια του 2013

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των ιδιοκτητών και εκμισθωτών ακινήτων προχώρησε το οικονομικό επιτελείο, μέσω του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, επανήλθε η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να εκχωρούν στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια (για το έτος 2013), προκειμένου να μη φορολογηθούν για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτήσει.

Σημειωτέον ότι η επαναφορά της εν λόγω διάταξης, η οποία είχε καταργηθεί με τον πρόσφατο νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος (ΚΦΕ), αφορά μόνο τα ανείσπρακτα ενοίκια του 2013. Υπενθυμίζεται ότι με σχετική εγκύκλιο του γεν. γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, είχε διευκρινιστεί το ζήτημα για τα ανείσπρακτα ενοίκια του 2014, για τα οποία και δεν τίθεται ζήτημα δήλωσής τους, καθώς «εισόδημα που δεν εισπράττεται, δεν αποτελεί εισόδημα και κατά συνέπεια δεν πρέπει να δηλωθεί και να φορολογηθεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα είχε προκύψει από το γεγονός ότι δεν γινόταν καμία αναφορά στο αν αυτό ίσχυε και για το 2013, δημιουργώντας τη σχετική σύγχυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή