859 δισ. ευρώ επενδύθηκαν σε ακίνητα

859 δισ. ευρώ επενδύθηκαν σε ακίνητα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικές επενδύσεις ύψους 859 δισ. ευρώ καταγράφηκαν στην παγκόσμια αγορά ακινήτων, σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρείας Cushman & Wakefield, εξέλιξη που αποτελεί αύξηση της τάξεως του 22,6% σε σχέση με το 2012. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που επενδύεται στην παγκόσμια αγορά από το 2007. Με βάση τη σχετική ανάλυση, η αγορά «γύρισε σελίδα» κατά τον προηγούμενο χρόνο, καθώς οι αξίες των ακινήτων συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, η ύφεση υποχώρησε στις περισσότερες αγορές και η ρευστότητα αυξήθηκε. Ως εκ τούτου, οι αποδόσεις των σύγχρονων ακινήτων υποχώρησαν στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν από τη χρηματοοικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η Cushman & Wakefield παραμένει ιδιαίτερα αισιόδοξη και για το 2014, καθώς προβλέπει περαιτέρω άνοδο των επενδύσεων στην παγκόσμια αγορά ακινήτων κατά 13%, σενάριο που, αν επιβεβαιωθεί, θα σηματοδοτήσει συνολικές επενδύσεις της τάξεως των 968 δισ. ευρώ. Οι αγορές που θα πυροδοτήσουν αυτήν την άνοδο αναμένεται ότι θα είναι εκείνες των ΗΠΑ και της Δυτικής Ευρώπης.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή επενδυτική αγορά ακινήτων, το 2013 χαρακτηρίστηκε από αυξημένη επενδυτική κινητικότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να καταγραφεί άνοδος κατά 23% σε σχέση με το 2012, σε περίπου 179 δισ. ευρώ. Η Γερμανία και η Βρετανία προσείλκυσαν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα, ωστόσο σημαντική άνοδος καταγράφηκε επίσης και στις αγορές της Ρωσίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου. Οσον αφορά το 2014, οι αναλυτές της Cushman & Wakefield αναμένουν αύξηση της τάξεως του 12%-13% σε ό,τι αφορά την αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή