Σύντομα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Fairfax τα 14 καταστήματα της Praktiker

Ακόμη μία σημαντική επενδυτική κίνηση στην ελληνική αγορά πραγματοποίησε ο καναδικός επενδυτικός όμιλος της Fairfax Financial Holdings, καθώς, όπως ανακοινώθηκε εντός της εβδομάδας, απέκτησε την Praktiker Hellas, την εν Ελλάδι θυγατρική της ομώνυμης γερμανικής αλυσίδας, η οποία έχει τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης από το τέλος του 2013. Η εν λόγω εξαγορά σηματοδοτεί όχι μόνο την περαιτέρω διείσδυση της Fairfax στην ελληνική αγορά, αλλά και στην αγορά ακινήτων ειδικότερα, καθώς η Praktiker διαθέτει 14 καταστήματα. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, πρόθεση της Fairfax είναι να διατηρήσει το σύνολο των καταστημάτων και των εργαζομένων της Praktiker Hellas. Υπενθυμίζεται ότι η Fairfax ολοκλήρωσε πριν από λίγους μήνες τον διπλασιασμό του ποσοστού συμμετοχής της στη Eurobank Properties AEEAΠ, το οποίο πλέον ξεπερνά το 40%. Σημειωτέον ότι η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα είχε αποκτήσει στο τέλος του 2013 μέρος του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Praktiker (μαζί με καταστήματα εκμισθωμένα στις αλυσίδες McDonald’s και Carrefour), το οποίο πώλησε η Rockspring. Το τίμημα της εν λόγω συναλλαγής είχε ανέλθει σε 50 εκατ. ευρώ.

«Πράσινο φως» για το Κάβο Σίδερο

Ενα βήμα εγγύτερα προς την υλοποίηση, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, βρίσκεται η επένδυση της Minoan Group για την ανάπτυξη τουριστικού θερέτρου ήπιας δόμησης στη Σητεία. Οπως προκύπτει, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Κρήτης ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που είχε καταθέσει η εταιρεία για το έργο («Ιτανός Γαία»), το οποίο προβλέπεται να αναπτυχθεί σε έκταση 26.000 στρεμμάτων στην περιοχή Κάβο Σίδερο της Σητείας. Η έκταση έχει εκμισθωθεί από την ιδιοκτήτρια, Μονή Τοπλού, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι έργο έχει ενταχθεί στη διαδικασία του fast track, ενώ με σχετική απόφαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων έχει εγκριθεί και η δυνατότητα κατάρτισης ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων). Στόχος της Minoan Group είναι η ανάπτυξη πέντε ξενοδοχείων πέντε αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, όπως επίσης και γήπεδο γκολφ 18 οπών. Το συνολικό ύψος της επένδυσης υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 267,7 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή