Αύξηση 20% στα ενοίκια των κατοικιών στο Αμπου Ντάμπι

Αύξηση 20% στα ενοίκια των κατοικιών στο Αμπου Ντάμπι

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της τάξεως του 20% σημείωσαν σε ετήσια βάση οι τιμές των ενοικίων στην αγορά κατοικίας του Αμπου Ντάμπι, με το πέρας του πρώτου τριμήνου, δείγμα των έντονων διακυμάνσεων που εξακολουθεί να καταγράφεται στην κτηματαγορά των Αραβικών Εμιράτων. Η κατακόρυφη αυτή άνοδος μέσα σε μόλις 12 μήνες ήδη έχει αρχίσει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε όλο και περισσότερους κατοίκους, που διαπιστώνουν ότι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος.

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της εταιρείας CBRE, το Αμπου Ντάμπι προχώρησε πρόσφατα σε άρση του πλαφόν ύψους 5% που είχε επιβάλει στις αυξήσεις των ενοικίων. Η κίνηση αυτή έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αισθητή στους ενοίκους, καθώς μόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 10%, ενώ σε κατοικίες που βρίσκονται σε πιο προνομιακές τοποθεσίες οι αυξήσεις αγγίζουν το 14%. Η κατάσταση αυτή ήδη έχει οδηγήσει πολλούς ενοίκους, των οποίων τα μισθωτήρια συμβόλαια λήγουν, στην απόφαση της μετακόμισης σε άλλες κατοικίες, καθώς δεν επιθυμούν ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των ιδιοκτητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή