Πρόσωπα και Πράγματα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δάνεια αξίας 400 εκατ. πουλάει η Credit Agricole Leasing Ελλάδος

Στην αναζήτηση αγοραστών για την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων ύψους 400 εκατ. ευρώ βρίσκεται η Credit Agricole Leasing Ελλάδος, που αποτελεί την εναπομείνασα δραστηριότητα του γαλλικού τραπεζικού ομίλου στη χώρα. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το 80% των δανείων είναι ενεχυριασμένο σε ακίνητα και συγκεκριμένα 150 κτίρια ανά την επικράτεια. Στο πλαίσιο των σχετικών συζητήσεων, συνολικά 16 ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν μη δεσμευτικές αρχικές προσφορές, εκ των οποίων επελέγησαν εντέλει τρεις όμιλοι, χωρίς να γίνει γνωστή η ταυτότητά τους. Αυτοί θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά εντός του Μαΐου. Τα εν λόγω δάνεια κρίνονται επισφαλή, καθώς μέρος αυτών δεν εξυπηρετείται, ενώ στα υπόλοιπα καταβάλλονται μόνο οι τόκοι κεφαλαίου.

Νέο κατάστημα Attrattivo στο εμπορικό κέντρο Avenue

Ενα νέο κατάστημα της αλυσίδας Attrattivo προστέθηκε στο εμπορικό κέντρο Avenue, το οποίο βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι. Το νέο κατάστημα από τον χώρο της μόδας ξεκίνησε τη λειτουργία του τη Μ. Τετάρτη στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου. Υπενθυμίζεται ότι κατά το 2013, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ιδιοκτήτριας του εμπορικού κέντρου, Τρόπαια Συμμετοχική ΑΕΒΕ, διαμορφώθηκε σε 8,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 17% σε σχέση με το 2012. Οπως αναφέρει η εταιρεία, η μείωση των εσόδων από ενοίκια οφείλεται στην παύση διαχείρισης μέρους των ακινήτων του εμπορικού κέντρου Avenue καθώς και στις μειώσεις που έχουν υποστεί τα μισθώματα λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, η εταιρεία εμφάνισε για το ίδιο δωδεκάμηνο ζημίες ύψους 0,37 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7,02 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2012.

Κατοχή ακινήτων κατά 100% από αλλοδαπούς στην Κούβα

Ανοιγμα στους αγοραστές ακινήτων από το εξωτερικό πραγματοποιεί η Κούβα, καθώς μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να ψηφιστεί διάταξη νόμου, η οποία επιτρέπει την κατοχή κατοικιών κι επαγγελματικών ακινήτων από ξένους, σε ποσοστό έως 100%. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι ξένοι αγοραστές θα μπορούν να αποκτούν κατοικίες και επενδυτικά ακίνητα με χρήσεις κατοικίας, γραφείων και τουρισμού. Οι ξένοι επενδυτές θα μπορούν να ιδρύουν εταιρείες, ελεγχόμενες έως το 100% από τους ίδιους, με σκοπό την πλήρη εκμετάλλευση των ακινήτων τους. Στόχος του νομοσχεδίου είναι να ενθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις στη χώρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών αξιωματούχων, η χώρα χρειάζεται περίπου 1,44 δισ. ευρώ ξένων επενδύσεων ετησίως, προκειμένου να διατηρήσει ρυθμό ανάπτυξης 7% του ΑΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή