Αγώνας δρόμου για νέα σπίτια στο Λονδίνο

Αγώνας δρόμου για νέα σπίτια στο Λονδίνο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντείνονται τα μέτρα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και διάθεσης νέων κατοικιών στο Λονδίνο, καθώς τα προβλήματα στέγασης έχουν αρχίσει να πυκνώνουν, ενώ παράλληλα το κόστος απόκτησης κατοικίας έχει αυξηθεί τόσο, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να στερούνται της σχετικής οικονομικής δυνατότητας. Σύμφωνα με πρόσφατο ψήφισμα του υπουργικού συμβουλίου της χώρας, ο δήμαρχος του Λονδίνου αναμένεται να αποκτήσει πρόσθετες εξουσίες, προκειμένου να είναι σε θέση να χορηγεί οικοδομικές άδειες με ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι σήμερα.

Στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθούν επενδύσεις που περιλαμβάνουν από 100 κατοικίες. Σε όποιες εξ αυτών καταγράφονται γραφειοκρατικές καθυστερήσεις από τα τοπικά συμβούλια, θα μπορεί να παρεμβαίνει ο ίδιος ο δήμαρχος, ώστε να ξεπερνιούνται τα σχετικά προβλήματα.

Ταυτόχρονα, θα διατεθούν 500 εκατ. ευρώ για τον άμεσο σχεδιασμό 20 ζωνών με χρήσεις κατοικίας στο Λονδίνο, ώστε να απελευθερωθούν πρόσθετα οικόπεδα για την ανάπτυξη οικιστικών συγκροτημάτων.

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία 50.000 νέων κατοικιών σε όλο το Λονδίνο εντός των επόμενων ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή