Πρόσωπα και Πράγματα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις εφορίες από τα τέλη Ιουλίου το Ειδικό Τέλος Ακινήτων της ΔΕΗ

Περιθώριο έως τις 25 Ιουλίου θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν εξοφλήσει πλήρως τις δόσεις από το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που επιβλήθηκε για το 2013. Σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΗ, αναφέροντας ότι εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία, επισημαίνει ότι στο τέλος Ιουλίου θα επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών όλα τα ανεξόφλητα ποσά που αφορούν το ειδικό τέλος του 2013. Αναφέρεται ότι όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην εφορία, η οποία θα επιλαμβάνεται των σχετικών περιπτώσεων. Το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά.

Ξεπερνούν τα 40 εκατ. τ.μ.  οι αυθαίρετες κατασκευές

Αποκαλυπτικά των διαστάσεων που έλαβε η αυθαίρετη δόμηση στη χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από τη σχετική διαδικασία νομιμοποίησης και τα οποία συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο για τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με αυτά, το ηλεκτρονικό σύστημα αυθαιρέτων έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 41 εκατ. τ.μ. αυθαίρετων κατασκευών. Από αυτά, το 75% έχει υλοποιηθεί σε εντός σχεδίου περιοχές, δείγμα της έκτασης των παραβάσεων. Οπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, στην πλειονότητά τους, οι αυθαίρετες κατασκευές αφορούν προσθήκες και υπερβάσεις σε κτίσματα με οικοδομική άδεια. Η έκταση του φαινομένου είναι τέτοια, ώστε πιθανές κατεδαφίσεις κρίνονται αδύνατες.

Ινδική εταιρεία απέκτησε ένα από τα πιο γνωστά κτίρια του Λονδίνου

Στην απόκτηση ενός ακινήτου «σημείου αναφοράς» στο κέντρο του Λονδίνου προχώρησε η ινδική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Indiabulls Real Estate. Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέκτησε, αντί ποσού της τάξεως των 193 εκατ. ευρώ, ένα από τα πλέον εμβληματικά ακίνητα επί της πλατείας Χάνοβερ Σκουέρ. Το κτίριο των 7.870 τ.μ. βρίσκεται στο Μέιφεαρ στο κέντρο του Λονδίνου, διαθέτοντας μάλιστα και πρόσοψη στη γνωστή Μποντ Στριτ. Πρόκειται για ένα από τα πλέον προνομιακά σημεία, καθώς η εν λόγω πλατεία αναμένεται να φιλοξενήσει τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό που προβλέπεται να λειτουργήσει στην περιοχή το 2018. Πωλητής του ακινήτου, μέσω της διαδικασίας του κλειστού διαγωνισμού, ήταν η Scottish Widows Investment Parntnership, η οποία είναι μέλος του ομίλου της Aberdeen Asset Management.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή