Το «σεντούκι» των 50 εκατ. της Lamda

Το «σεντούκι» των 50 εκατ. της Lamda

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σεντούκι» τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ δημιουργεί η Lamda Development, το οποίο θα αξιοποιήσει το προσεχές διάστημα για την απόκτηση εμπορικών ακινήτων, όπως επίσης και για να εκμεταλλευτεί την υφιστάμενη ευνοϊκή συγκυρία αναφορικά με τις ευκαιριακές επενδύσεις στην αγορά ακινήτων. Συνολικά μάλιστα, το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώνει αυτήν την περίοδο η εισηγμένη, προβλέπει τη δέσμευση ποσού έως 70 εκατ. ευρώ για την πραγματοποίηση κινήσεων απόκτησης πρόσθετων ακινήτων. Στόχος βέβαια δεν είναι άλλος από την προσθήκη ποιοτικών και φθηνών ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, ώστε να επωφεληθεί της υφιστάμενης περιόδου, κατά την οποία οι τιμές έχουν υποχωρήσει σημαντικά σε σχέση με την περίοδο πριν από την κρίση.

Επιπλέον 25 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την πραγματοποίηση της επένδυσης ανάπτυξης του κτιρίου του πρώην IBC, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία του Μουσείου των Ολυμπιακών Αγώνων, χρήσεις ψυχαγωγίας και ορισμένα ακόμα καταστήματα, που θα λειτουργούν συμπληρωματικά με το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο Golden Hall, που στεγάζεται στην ανατολική πλευρά του κτιριακού συγκροτήματος. Εκτός από τις εν λόγω κινήσεις, η Lamda Development θα αξιοποιήσει επιπλέον κεφάλαια 50 εκατ. ευρώ, που θα προκύψουν από την αύξηση, προκειμένου για την ανάπτυξη νέου εμπορικού κέντρου στο ακίνητο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε εντός της εβδομάδας, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το συνολικό ποσό των 150 εκατ. ευρώ υπερκαλύφθηκε κατά 1,1977 φορές.

Ασφαλώς, το μεγάλο «στοίχημα» για τη Lamda Development είναι η έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση του Ελληνικού, κάτι που αναμένεται να γίνει το 2016, παρότι η διοίκηση της εισηγμένης ανέφερε σε πρόσφατη παρουσίαση, ότι το επενδυτικό σχήμα που έχει συσταθεί και περιλαμβάνει την κινεζική Fosun και την Al Maabar από το Αμπου Ντάμπι, είναι ήδη σε θέση να ξεκινήσει τις πρώτες εργασίες. Εως τότε βέβαια, θα πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα, αρχής γενομένης από την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο ανάπτυξης της έκτασης, να εκδοθούν οι σχετικές πολεοδομικές άδειες και να ψηφιστεί η σύμβαση από τη Βουλή. Προϋπόθεση για την έναρξη της επένδυσης είναι και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού που θα προκηρύξει το Δημόσιο για την παραχώρηση άδειας καζίνο (πρόκειται για χρήση ανεξάρτητη από την υπόλοιπη επένδυση).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή